Stěhování domu – vyplatí se stěhovací firma?

Čeká vás stěhování a už teď máte sevřený žaludek, když si celý proces představíte? Nedivíme se vám. Stěhování je náročné a představuje hned několik dní soustředěné práce. Vyplatí se stěhování svépomocí nebo je lepší oslovit profesionály?

S třízením a balením začněte s předstihem

Při stěhování celé domácnosti vám rukou projde vše, co jste za roky života nasbírali. Připravte se na třídění šatníku, dětských hraček, knížek i suvenýrů z dovolených. Odborníci doporučují stěhování využít k pečlivému třízení. Kdy jindy to udělat než teď, že? Neklaďte si veškerou starost na svá bedra a zaúkolujte všechny členy domácnosti. S touto fází vám nikdo jiný nepomůže, a tak přidáme jen pár rad k dobru – začněte s dostatečným předstihem, zjistěte, kde je nejbližší kontejner na oděvy pro charitu a azylový dům. Pokud budete třídit i knížky, můžete využít online antikvariátů, které vám cenu výkupu spočítají i na dálku.

Stěhování svépomocí se může proměnit ve drahý špás

Když přemýšlíte o budoucím stěhování, pravděpodobně vás děsí i výdaje, které s sebou stěhování nese. Mnozí ve snaze ušetřit požádají o pomoc kamarády. Co se ale zpočátku zdá jako krok k úspoře peněz, se může ve finále prodražit. Pokud kamarádům nedáte pár stovek do kapsy, pravděpodobně je budete muset minimálně pozvat na oběd. Zároveň si budete muset zajistit půjčení dodávky, koupit dostatek obalových materiálů a případně i stěhovací techniku – například bez stěhovacích pásů se při stěhování nábytku opravdu neobejdete. A to nemluvíme ani o škodách, kterých se neodborníci při stěhování dopustí raz dva.

Stěhovat se stěhovací firmou se může zdát na první pohled jako drahý špás. Uvědomte si ale, že se jedná o finální výdaj. Stěhovací firma vám na základě předběžné kalkulace řekne, jak dlouho jí stěhování zabere, kolik bude potřeba pracovníků a kolik bude celé stěhování stát. V této částce je zahrnuta přeprava i práce. I se stěhováky tak můžete ušetřit.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient