4 časté chyby při přípravě espressa. Za pachutí stojí i špatně servisovaný kávovar

Příprava espressa má svá pravidla. Abyste si každý den vychutnali svou kávu, je třeba dodržovat základní postupy přípravy a pravidelně servisovat kávovar.

Špatná hrubost mletí

Jestliže je káva namleta příliš hrubě, voda projde kávou velmi rychle a nedojde k dostatečné extrakci. Pokud kávu melete příliš jemně, voda se naopak dostane přes zrnka těžko a nápoj je nadmíru silný. Je důležité, aby byl mlecí mechanismus vašeho kávovaru správně seřízený. Náš servis zajišťuje seřízení mlecích kamenů i jejich broušení. Seřízení doporučujeme provádět každé 1 – 2 roky u pozáručních modelů, a to v závislosti na frekvenci použití kávovaru.

Pozor na správný poměr kávy

Espresso se připravuje s gramáží od 7 g do 15 g kávy. Záleží na vašich preferencích, jak vydatnou chuť kávy žádáte. Při přípravě kávy je důležitá také hygiena kávovaru. Aby se v chuti kávy neodrážely pachutě vzniklé usazením kávových olejů, je třeba zajistit důkladné čištění celého mechanismu. Servis kávovarůzahrnuje čištění všech dílů, chemické odvápnění i nastavení dávkovače kávy.

Špatná kvalita kávy

Výběr kvalitní zrnkové kávy je pro výrobu chutného espressa klíčová. Při výběru věnujte pozornost místu sběru, způsobu pražení a kvalitě kávových zrn. Kyselost kávy eliminujete výběrem mírně tmavých pražených zrn směsi arabiky a robusty.

Nevhodná voda

Poslední podmínkou pro přípravu lahodného espressa je kvalita vody. Zásaditá, kyselá nebo tvrdá voda výrazně ovlivňuje chuť kávy. Pokud vám z kohoutku teče tvrdá voda, doporučujeme používat filtrační konvice. Kávovar je nutné také pravidelně odvápňovat. V opačném případě jsou opravy kávovarů finančně nákladné. S odvápněním provádíme rovněž kontrolu tlaku a těsnost vodní soustavy.

Zajistěte svému kávovaru správný servis

Odborný servis provádíme do 3 pracovních dnů. Nejdříve přístroj zdarma napojíme na diagnostiku a případné závady vám obratem zavoláme. Záleží na vás, zda kávovar opravíme, nebo vám jej v původním stavu vrátíme zpět. Pokud se kávovar nevyplatí opravovat, můžete si u nás vybrat zánovní model nebo repasovaný kávovar za výhodnou cenu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient