Adrenalin cup 2015

Dne 25. 6. 2015 se odehrál extrémní závod v nádherné krajině Beskyd. Adrenalin Cup. Start i cíl mnoha účastníků byl na fotbalovém hřišti na Ostravici.

Někteří závodníci museli zdolat královnu hor, Lysou Horu. Tým byl ze čtyř závodníků, kdy jeden byl specializován na běh, druhý na paraglaiding, třetí horské kolo a čtvrtý kajak.

Běžci vybíhali ze zmíněného fotbalového hřiště nahoru na Lysou, kde předali štafetu borcům, kteří letěli dolů zpět na hřiště na padáku, tam předali štafetu klukům na kolech, kteří na Šancích předali poslední pomyslný kolík kanoistům, kteří sjížděli Ostravici, jenž se musela těsně předtím nechat připustit vodou z vodní nádrže Šance. A kajakáři zakončili tento extrémní závod opět na fotbalovém hřišti.

Nesmím zapomenout asi na ty největší “blázny” v mých očích. A to byli chlapi, kteří měli čtyřčlennou skupinku a střídali se s nosítky, na kterých měli velkou bečku piva. Jejich cílem byl vrchol Lysé Hory. Pokud tak jako já, čekáte v tuto chvíli velké svalovce, tak se možná budete divit, jaké “střízlíky” sem tam potkáte. Ale když probíhali, někteří procházeli kolem mne, tak jsem z nich měla husí kůži. Protože při té představě, kolik to váží…. A 10km do kopce, v prudkém stoupání to nést nahoru…

Tito borce si zaslouží největší aplaus. Hecování být muselo, protože to opravdu není žádná lehká záležitost.. Navíc trénovat na to se dá asi poměrně těžko.. 🙂

Bikeři jeli na kolech celkově 34,5km s převisem 1400 metrů, což není žádná procházka růžovou zahradou. Většina chlapů byli polo nebo profesionální cyklisti, tudíž by si člověk řekl, že to pro ně bude pohoda. Ale i oni to brali vážně a dali si do těla, jen co to šlo.

Díky příjemnému počasí, kdy slunce nepražilo, a nefoukal vítr, se disciplína skvěle plnila i “padáčkářům”, jak je tam mnozí pojmenovali. Bylo super pozorovat, jak se dokážou z Lysé Hory trefit na fotbalové hřiště, jak si s nimi tam nahoře pohrávaly větrné proudy.

A když jste zvládli i ty nervy s padákama, tak na Vás čekalo napuštění koryta řeky Ostravice a kajakáři, kteří se ve vlnách snažili bojovat proti proudu a zvládnout to tak, aby na sebe mohli být pyšní.

V areálu hřiště bylo hodně stánků s možností občerstvení, a jelikož přes Ostravici vede cyklistická stezka, dostali jste se do nádherné přírody, krásných míst pro procházku, v hospůdce u řeky jste si sedli a dali si něco k jídlu a pití a u toho jste koukali na borce, kteří bojovali sami se sebou.

Tyto disciplíny, s odstupem času, podstupovaly i ženy a za to mají můj obrovský obdiv. U těch chlapů člověk tak nějak očekává, že do toho půjdou, ale u žen.. No, né každá žena je křehká. 🙂

Návštěvnost byla taky obrovská, doprovodných programů spousta a musím říct, že organizátoři zvládli akci na jedničku.

Takže, pokud příští rok nebudete mít co na práci, tak si Adrenalin Cup nenechte ujít, protože je to akce pro celou rodinu a pro Vaše čtyřnohé miláčky, kteří se v určitých úsecích mohou v řece okoupat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient