Čepice – nepostradatelní zimní doplněk

Čepice jako nepostradatelný zimní módní doplněk

Čepice kupovaná, ručně a s láskou pletená, zimní beranice a další pokrývky hlavy se spolu se zimou hlásí o slovo. Nadýchané bambulky a romantické vzory jsou předzvěstí toho, že v čepici budete vypadat zaručeně sexy. Nevěříte? Ano, nejspíš si vybavujete zážitky z dětství, kdy vám na hlavu maminka narvala kulicha a vaše nářky,  “ale mami jak budu před kamarády vypadat”, byly zcela zbytečné. Stejně jste si čepici za nejbližším rohem sundali, mráz nemráz, hlavně že vám to bez čepice náramně slušelo. Dnes se však móda zimních čepic a kulichů nosí. A věřte nebo ne, vyrazit v zimě do ulic bez čepice je největší pitomost, co můžete hned po zapomenutí hřejivých rukavic udělat, proč? Čepice totiž nejen chrání vaše zdraví, uši a vlasy nýbrž je i vysoce líbivým doplňkem.

Čepice mi zkrátka nesluší

” Čepice mi zkrátka nesluší”, posteskne si nejedna žena nad regálem různobarevných kulichů. ” A navíc mi vždycky poničí účes”, posteskne si její kamarádka. Přitom na tom čepice nejsou vůbec tak špatně. Zaprvé je čepice jedním z nejvyhledávanějších zimních doplňků a zadruhé i čepici můžete nosit do některých interiérů. To znamená, že účes neničí, nýbrž je jeho součástí. Široký výběr čepic vám navíc umožní vybrat si takovou, která hezky sedne vaší barvě vlasů, očí i tvaru obličeje. Jak by měla správná čepice vypadat? Každopádně by měla pořádně hřát – zima si to kvůli vaši nevhodně zvolené čepici nerozmyslí. Čepice by neměla být ani moc těsná – předejdete tak nevzhledným otlakům na čele, když čepici sundáte.

Čepice a zdraví

Když pomineme všechny módní důvody, proč čepici nosit je tu jeden hlavní důvod, proč si pro hřejivou parťačku do obchoďáku zaskočit a to zdraví. Je totiž prokázáno, že z hlavy nám uniká až 20% našeho tělesného tepla a to už je nějaké číslo. Navíc mrazu vystavené uši jsou více náchylné k nejrůznějším zánětům, často se objevuje i bolest hlavy a častější virózy. Zdraví vlasů také závisí na tom, zda si čepici nasadíte, či nikoliv. Vždyť zejména přes zimu jsou vlasy zatěžovány více než kdy jindy, mají tendenci se lámat, třepit a ztrácet svou vitalitu.

Čepice jako módní doplněk

Zdraví, nezdraví všechny ženy jsou nejspokojenější, když jim zimní kulich sluší. Jaké jsou hity pro dnešní zimu? Pletené a hrubé čepice s bambulí, pletené hladké a jednobarevné čepice, tak zvané čepice s oušky, beranice, zateplené čepice s kšiltem a podobně. Regály obchodů jsou tak přeplněné, že pěknou čepici jednoduše přehlédnout nemůžete. Koneckonců čepice nemusí ani ladit s vaším oblečením, jednoduše je hezká sama o sobě. Dovolit si tak můžete i experimentovat a na zimní party přijít v opravdu cool a originální čepici.

Proč si vzít čepici? Jednoduše protože je praktickým a  líbivým doplňkem. Vyrazit v ní můžete na každodenní pochůzky po městě, na zimní party na chatě, na silvestrovskou oslavu a všude tam, kde by vás mohl mráz a sníh ohrozit, ne-li zaskočit. Čepice není nijak závratně drahým doplňkem, proto jich můžete mít ve skříni i tucet! Čepice jako nepostradatelný zimní módní doplněk? Zaručeně ano!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *