Dny Evropského dědictví v Olomouci jsou za námi

Olomouc – Město Olomouc se již tradičně zapojuje do Dnů evropského dědictví, letos se uskuteční již tento víkend, přesněji do neděle 7. září 2014. A co vlastně na návštěvníky této již tradiční akce čekalo? Uskuteční se knižní, farmářský a řemeslnický jarmark a prohlídky zajímavých budov.

Den otevřených dveří zorganizoval v sobotu Český rozhlas Olomouc, možnosti navštívit rozhlasové studio a zúčastnit se živého vysílání využilo přes tisícovku posluchačů.

Olomoucká radnice se také připojila. Na Horním a Dolním náměstí uspořádala doslova šňůru koncertů a divadel, jejichž program najdete zde. Radniční věž byla po celý den otevřena a naplánovány byly dokonce noční prohlídky prostor radnice i věže.

Arcibiskupský palác, který je běžně otevřen za vstupné, měl v rámci těchto dnů prohlídku zdarma, resp. za dobrovolné vstupné.

Moravské divadlo nebo farmářský jarmark

Ani Knihovna města nezahálela, v altánku ve Smetanových sadech měla půjčovnu knih. Akce nazvaná „Čítárna u fontány“ se uskutečnila v pátek od 12. do 18. hodin, v sobotu od 9. do 18. hodin.

Domů jste si kromě zážitků mohli donést i něco z jarmarků, kterých probíhalo hned několik – na Horním náměstí řemeslný a farmářský, na Dolním náměstí tzv. Fler – jarmark, tedy osobní prodej výrobků, které veřejnost zná z eshopu Fler.cz.

Zkrátka, každý si našel svoje. Dny evropského dědictví jsou příležitost, jak navštívit památky či různé zajímavé kulturní akce.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient