Dopis pro Ježíška

Milý Ježíšku,

Píšu ti s nadějí na změnu. Sledujíc směr, kterým se naše země ubírá, mě vede k tomu, abych i já připojila své přání.

Až poletíš přes naši republiku, vem to prosím kolem Pražského hradu. Vyjde li opět hvězda nad betlémem, prosím, ať se hlavně rozsvítí v hlavách těch, jenž nám mají vládnout. A také nechť světlo betlémské rozsvítí prostor jejich srdcí a začnou je používat. Osvěž jim prosím paměť, ať si vzpomenou na polistopadovou dobu, kdy jsme se alespoň na chvíli dokázali semknout a bojovat, ač tak trochu naivně.

Připomeň jim prosím tu sílu energie davu, všeobecného nadšení a touhy budovat v naší zemi místo, kde ,,Pravda vítězí nad lží a nenávistí“. Vést ji tak, aby se všem lidem lépe vedlo, neboť to je jejich úkolem. Prosím připomeň jim, že hrabat do vlastních kapes a zaprodávat duši ďáblu je jednou dožene, až budou přecházet na druhý břeh.

Pokud by se ti to nepovedlo, pozvi prosím na pomoc Heroda, nechť místo malých a nevinných dítek eliminuje ty, pro které je každá rada drahá. Prý je nás na této planetě stejně nějak moc. Jak tak na to totiž koukám, nějak nemáme sílu je od tamtud vypráskat bičem a dát jim co proto a stále čekáme, že přijde někdo, kdo nás zachrání.

Také prosím požehnej všem lidem v této zemi, nechť se konečně začnou pořádně dívat a vnímat ten neskutečný dar života a přestanou jím plýtvat na malichernosti. Přála bych si, aby každý chtěl denně udělat alespoň tři malé dobré skutky a každý večer našel alespoň tři maličkosti, za které dokáže být vděčný.

Ač mi i v době mého bujarého mládí do modelkovské výšky chybělo tak minimálně 10 cm, mám stejné přání jako každá Miss, stojící na podiu. Přála bych si ,,Světový mír“. A protože si plně uvědomuji, že nejsi náš sluha, ale velmi dobrý pán, povolej prosím armádu andělů, ať každému z nás denně šeptají do ucha, že máme na sobě začít makat, protože je to jen na nás a nikdo za nás nic neudělá. Jsme tvůrci svého života, tak kéž bychom se tak dokázali chovat.

Děkuji ti Ježíšku s úctou a pokorou z celého srdce….

1 názor na “Dopis pro Ježíška”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient