Káva a mléko

Dlouhou dobu sleduji všechny směry a poznatky týkající se stravování a výživy. Je to tak rozporuplná oblast, že těžko najdete další tak plnou protichůdných názorů. Pokud si budete chtít vybrat ten správný a pravdivý názor, nezbývá vám nic jiného než poslouchat svůj zdravý selský rozum a zejména svoje tělo a jeho reakce.

     Musíme si uvědomit, že mnoho doporučení týkající se výživy pramení pouze z touhy prodat zmíněný výrobek a je úplně jedno o jaký se jedná. Nepodléhejme prosím tedy reklamám útočícím na nás z každého rohu, ze všech reklamních ploch a médií.
    Tentokrát mě zaujal výsledek průzkumu na téma, zda pít kávu s mlékem a nebo bez. od jak živa mi po kávě s mlékem či smetanou bylo prostě těžko. Pokud si ji dám, piji černou a hořkou. Některé věci dlouho víme nebo je alespoň tušíme. Máme ale prostě neustále tendence o nich pochybovat. Někdy do doby, než nám to vysvětlí někdo věrohodný.
Závěr výzkumu primáře MUDr. Jan Milánka:
Kombinace černé kávy a tuku z mléka nebo smetany působí na naše tělo naprosto nepříznivě. Mléko, smetana nebo šlehačka ke kávě prostě zásadně nepatří.
Přepíšu Vám tyto závěry do srozumitelné jednoduché podoby.
Co se po požití této kombinace v našem těle děje ?
Účinky této kombinace na náš dvanácterník mají následek v podobě křečovitého stáhnutí jeho hladkého svalstva a následné vyřazení slinivky břišní z provozu. Pak se zablokuje celý žlučník. Ten je v našem žaludku zásobním skladištěm žluči, která se samočinně do trávící soustavy uvolňuje vždy, když sníme cokoli mastného a nemusí se jednat pouze o mléčný tuk. Dělá to proto, aby přijatý tuk byl předem dostatečně emulgován pro správné následné strávení           U spousty lidí se pak objeví křeče a bolesti a to nejen v dutině břišní, ale i v oblasti bederní páteře. Chronický nedostatek žluči ve střevech často způsobuje až bolestivou zácpu. Někteří jedinci přecitlivělí na tuto kombinaci mohou mít zase úplně opačný problém v podobě nepříjemného a obrovsky vyčerpávajícího průjmu.
Jaké jsou postupné následky ?
Žluč, která se v tomto případě nedostane do dvanácterníku, se usazuje právě u vývodu žlučníku, a to za doprovodu výrazné bolesti. Zde se tvoří nejprve žlučový písek. Později se začínají vytvářet narůstající a někdy opravdu velké a životu nebezpečné žlučové kameny. Ty nakonec žlučník zcela ucpou.
Jak se na to dívá například čínská medicína ?
Z této medicíny  se traduje, že meridiánová spojnice nemocného žlučníku prochází všemi velkými kloubynašeho organismu To znamená kyčle, ramena, kolena, zápěstí, kotníky a ostatní. Způsobuje zde jejich silné bolesti vedoucí někdy až k chronické nehybnosti. k tomuto závěru se v tomto článku také dostaneme.
A víte, že i takto vzniká diabetes ?
Pokud trpíte na silné nadýmání tzv. meteorismus, mohou za to chybějící slinivkové šťávy. Reaktivované žaludeční šťávy, které se vracejí se žlučí, silně poškozují samotnou slinivku. Po té vzniká stále se rozmáhající cukrovka tzv. diabetes mellitus. Slinivka je za těchto okolností velmi málo funkční, nebo je zcela nefunkční. Následkem prodělaných poleptání žaludeční kyselinou a vznikajících zánětů se zde přestává v dostatečném množství tvořit hormon Inzulín. Někdy se stává, že se přestane tvořit úplně. Takto je mimo jiné ochromena i činnost mnoha dalších sliznic v celém našem těle.
A jaké jsou další následky ?
Dbejte na pitný režim. Káva obsahuje velké množství kyseliny šťavelové, která je velmi hodně agresivní. Ledviny tuto látku prostřednictvím moči nestačí dostatečně rychle vylučovat.  Následně se snadno vytvoří z přítomných krystalků kyseliny šťavelové močový písek. Později se vytvářejí močové kameny, které narůstají a jsou vysoce bolestivé a zároveň velmi rizikové. Pokud je našem organismu neustále přítomno příliš velké množství kyseliny šťavelové, dostává se přes tlusté střevo vstřebáváním zpět do těla a usazuje se zde do kloubů a svalů. Pocítíte to zejména v noci. Projevuje se to silnými bolestmi v oblasti páteře a také oblasti velkých kloubů. Tyto bolesti se projevují zejména v noci. Následuje vznik velice podobné a vysoce bolestivé onemocnění, jako je dna, která velmi omezuje pohyb.
Káva také překyseluje organismus a pokud je hodně vysoké, dochází k poškozování tkání, oslabení imunitního systému a pak se objevují vážné nemoci i onkologického charakteru.
Co dodat závěrem… Jsme zodpovědní za svoje zdraví a kvalitu života. Za to co jíme a co ze svým tělem děláme. Sami si neseme následky. V této rychlé a vystresované době je třeba se zastavit alespoň občas a poslouchat svoje tělo. Zahodit pilulky, které tlumí, ale neléčí a začít se chovat zodpovědně. Změna vždy začíná v okamžiku teď.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient