Kusový koberec

V dobách ne až tak dávno minulých, byl nejběžnější pokrývkou podlahy kvalitní hustý koberec. Dokonce ani kuchyň si mnozí nedokázali bez tohoto, pro pohodlí našich nožek, báječného pomocníka představit. Sice se v něm usazoval prach a špína, kvůli každému drobku musela hospodyňka hned vytahovat ne zrovna lehký vysavač a v kuchyni byl nepraktický až běda.

Čas však postupně koberce nahradil vylepšeným linoleem, moderní plovoucí podlahou, marmoleem a dalšími, vše v nejrůznějších dekorech a designech.

I přes to má však v našich příbytcích stále své důležité místo.

 Proč nezanevřít na koberec?

Protože si jej můžeme pořídit ve verzi „kusové“. Ne od rohu k rohu, ode zdi ke zdi, ale zkrátka jen tak velký a v takovém tvaru, jaký se nám líbí, jaký nám stačí a jaký potřebujeme. Jeho příjemné teplo má stále své klady. Hlavně pokud sedíme, nejvíce chladu pociťujeme od nohou a takovýto chlad je nejvíce nepříjemný.

 Výhody kusového koberce.

Vybírat můžeme z nepřeberných možností velikostí, barev, tvarů, designů a použitých materiálů. Vlas chlupatý, dlouhý, krátký – čekají jen na nás. K použití jen tam kam chceme a kde potřebujeme.

Nespornou výhodou je jeho variabilita – můžeme jej volně přemisťovat, podtrhnout celkovou atmosféru pokoje, nebo si do jedné místnosti pořídit dva různé.

No, a když se nám omrzí, lehce jej vyměníme.

 Kam s ním?

Své místo a využití najde v každé místnosti.

V kuchyni i obývacím pokoji pod stůl, aby nás nestudily nohy a příjemně se večeřelo s rodinou či slavilo s přáteli.

Své specifické místo nalezne v dětském pokoji či dětském koutku. Nespočet dětských motivů – cesty, železnice, obchod, nejoblíbenější hrdinové – díky nimž můžete osvěžit dětský svět a potěšit své malé ratolesti. Nejen, že jim nebude zima, ale jejich hra bude dobrodružnější.

Ložnice? Také se vám ráno nechce vystrčit z vyhřáté postele ani nos? Pořiďte si kusový koberec k lůžku a vstávání bude zase o něco příjemnější.

 Péče o něj není vůbec náročná.

Klasické vysávání, údržba jako u běžného koberce. Ovšem jedna velká výhoda. A tou je, že menší kusy klidně můžeme celé „vyprat“ ve vaně, umýt ve sprchovém koutě a po okapání usušit na sluníčku, v nejhorším případě i v sušárně.

A majitelé zvířecích miláčků tuto výhodu velmi ocení, stejně jako rodiče malých dětí. Protože občasná nehoda není nic vzácného.

 Nebojte se tedy při návštěvě obchodních domů porozhlédnout i po tomto bytovém doplňku.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient