Mladší muž, starší žena – může to fungovat?

V dnešní době je běžný, vztah mezi mladším mužem a starší ženou.

Mezi lidmi však vychází na povrch jisté obavy a otázky, např.: Může tento vztah fungovat? Vždyť se většinou jedná o matky, které zbyly samy se svým dítětem a hledají muže, co už ví, co od života chce a dokáže je zaopatřit a postarat se o ně. Za svůj život prožily hodně věcí a nerady by byly znovu zklamány.

Zatímco na druhé straně je mladý klučina, co se sotva postavil na vlastní nohy a odprostil se ze spárů svých rodičů. Hledá dobrodružství, nějaké to nezávazné povyrazeníčko. Rád poznává nepoznané, a to právě může být vztah se starší ženou. Nezáleží mu na okolnostech, co by se mohlo stát. Většinou to bere jako zvláštní zážitek do své sbírky.

Je mu lhostejné, že by mohl ženě ublížit a zranit její city, které k němu začala chovat. Není prostě připravený na povinnosti, které by tento vztah obnášel.

Každá žena chce být milovaná. Bez ohledu na věk. To je to, co ji činí šťastnou – pocit lásky a bezpečí.

Může jí to všechno poskytnout o několik let mladší muž? Ano či ne?

Ze známých osobností můžeme uvést např. zpěvačku Báru Basikovou, která se provdala za muže o 15 let mladšího, než je ona. Mají spolu syna Theodora. Jejich vztah prošel nemálo krizí, ovšem vše dokázali ustát a jsou spolu šťastni. Jak sama zpěvačka potvrdila v jednom ze svých rozhovorů: ” Až bude v nejlepších letech (muž Báry Basikové), bude mu 45, tak to bude krásný chlap a bude mít vedle sebe šedesátiletou paní. Zasloužil by si mladší ženu, ale zatím je to dobrý. ” říká Basiková.

Mezi další osobnosti patří i zpěvák Martin Chodúr, který se svojí o 16 let starší přítelkyní čeká přírůstek do rodiny.

Ovšem o této situaci lze různě polemizovat, mezi lidmi se najdou odpůrci, ale i řada příznivců.

Při sezení v čekárně u doktora s mojí maminkou jsme si nemohly nevšimnout jisté dvojice, kde byl mladý, asi tak dvacetiletý kluk s poněkud starší ženou. Moje maminka se s nimi dala do řeči, jelikož je rázná a dává věci hned najevo, zeptala se: ” To je váš syn? ” Po místnosti nastala jistá trapná chvilka. Žena poněkud zrudla. Ve mně by se v tu chvíli krve nedořezal, nevěděla jsem, zda mlčet, či se omluvit za svoji příliš “netaktní” matku. Naštěstí sestřička nás všechny z této trapné situace vysvobodila, zavoláním dalšího pacienta.

Z toho tedy vyplývá, že jedno je jisté, nelze počítat s tím, že partneři si budou rovni, vždy s přibývajícím věkem budou vidět patrné rozdíly. Ale pokud oba budou šťastní, nezáleží na tom, co si o nich myslí okolí, nýbrž na tom, co si o sobě myslí oni sami.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient