Multifunkční použití kokosového oleje

Dělím se zde s vámi o své názory a svá malá tajemství. Mám ráda multifunkční výrobky a produkty. Tak třeba Kokosový olej 🙂 Berto to vážně, jsem nejen certifikovaná kosmetička, ale i výživový poradce, který rád používá přirozené potraviny bez drahých výživových doplňků. Jde to totiž i bez nich.

Tohle je opravdu velmi kvalitní superpotravina, která se v poslední době zařadila právem mezi velmi vyhledávané produkty. Obsahuje velké množství vitamínů, zejména A, D, E a K, polyfenoly a antioxidanty, zvyšují vstřebatelnost vápníku a hořčíku. Nebudu to zde vyjmenovávat, podobných článků je všude plno a určitě si je vyhledáte. Obsahuje i hodně tuku, ale nemusíte mít obavu, jedná se o nenasycené tuky. Také neobsahuje cholesterol a je bez konzervantů. Jeden kelímek můžete použít jak v kuchyni, tak i v koupelně. To miluju J

Vezměte si jej do kuchyně

Kokosový olej odolává vysokým teplotám, nedochází k přepalování. Je tepelně stabilní až do 200 °C. Takže na vaření, pečení, smažení, do pomazánek či dezertů, zkrátka do studené i teplé kuchyně. Pro opravdové labužníky doporučuji bio kokosový olej lisovaný za studena. Pro alergiky na mléčné výrobky je výbornou náhradou másla. Je snadno stravitelný. Přidejte si ho ráno do obilné kaše nebo namažte na chléb, budete překvapení jeho lahodnou chutí. Dá se použít i při pečení vánočního cukroví.

·         Úžasný do smoothie, přidejte lžíci oleje, zvýšíte jeho energetickou hodnotu a lépe strávíte vitamíny z odšťavněné zeleniny a ovoce, bez tuku je stejně nevstřebáte.

·         Mlsejte zdravě a vyrobte si úplně snadno zdravé lupínky se sladkých brambor, mrkve, celeru či petržele. Stačí předehřát troubu na 200֯ C a zeleninu nakrájenou na plátky položíte na pečící papír na plechu a potřete kokosovým olejem. Po 15 minutách vyndejte, budou mít mírný nádech do hněda. Mírně osolte a s chutí do nich.

·         Kvalitní domácí kokosové máslo vyrobíte pomocí mixéru. Veškerý kokos nasypeme do mixéru a mixujeme na plné obrátky. Výsledkem je výborné máslo, které si rovnou můžete namazat na chleba, nebo s ním začít vyrábět něco na zub.

·         Sladký nepečený dezert získáte smícháním 4 lžic kokosového oleje s 3 lžic chia semínek, ty doporučuji předem mírně namočit. Přidáte 2 lžíce kakaového prášku a jednu lžičku medu. Rozpustíte v hrnci, vylejete na pečící papír na plech a pouze necháte ztuhnout a vzniklou dobrotu nakrájíte nebo nalámete na malé kousky.

·         Zdravá pochoutka pomocí oříšků kešu a mandlí: Na pánvičku dáme 3 lžíce kokosového oleje a přidáme 250g medu a promícháme. Přidáme 250g kešu ořechů, 100g loupaných mandlí a znovu důkladně promícháme. Přisypeme100g strouhaného kokosu a stále mícháme, až dostane zlatavě hnědý nádech. Pánev odstavíme, směs osolíme, můžeme přidat pepř, nebo drobně nakrájené chili papričky.  Směs nasypeme na pečící papír nebo alobal. Po vychladnutí nakrájíme hmotu na kousky a podáváme.

Hubněte zdravě

Držíte redukční dietu? Chraňte váš imunitní systém pomocí kokosového oleje. Tuky jsou důležité kvůli vstřebávání vitamínu zejména při konzumaci zeleniny, jak už jsem se zmínila. Konečně si můžete dopřát tuky bez výčitek. Pár lžiček vás zasytí na několik hodin, nebudete mít neustálé chutě na sladkosti a dobroty, nárazové přejídání a vybílení ledničky a spíže zmizí a zabráníte nežádanému jojo efektu. Vyzkoušeno J

Má výborné účinky na Váš organismus. Vzhledem k protiplísňovým, antivirovým a antibakteriálním schopnostem je účinný proti infekcím nebo kvasinkám a dokáže regulovat střevní mikroflóru. Nečistota žaludku a střev je základ nemocí i obezity. Tento tuk se v našem těle rozkládá na glukózu a dodává tak tělu pozvolna a postupně energii. Takže diabetici, něco právě pro vás.

Vlasová magie pomocí kokosového oleje

Máte rádi kouzla? Vaše poškozené, suché nebo lámavé vlasy začne dokonale uzdravovat. Kokosový olej můžete používat k obnově vlasové struktury v podobě kvalitní a výživné vlasové masky, kterou použijte před umytím šamponem. Usnadní vám i rozčesávání a dodává lesk.

Při pravidelném použití, reguluje vypadávání vlasů a také změkčuje a vyživuje vlasovou pokožku. Dokonce dokáže odstranit lupy, vetřete jej do vlasové pokožky před umytím a nechte působit. Nejedné mojí klientce odstranil potíže s vlasovou pokožkou a dodal vlasům zdraví a vitalitu.

Kosmetická péče s vůní kokosu

Je opravdu výborný jako tělový a pleťový vonný olej pro suchou a citlivou pokožku a perfektně se vstřebává. Rozhodně se nemusíte bát mastnoty pleti po jeho použití.

Kokosový olej je výborný i jako masážní emulze a navíc vaše tělo nádherně provoní. Díky vysokému obsahu vitaminů působí jako antioxidant a zpomaluje stárnutí pokožky a zároveň napomáhá hojení ran a jizev i strií. Pokožku krásně zvláčňuje a zanechává ji pružnou a hladkou. Obzvláště v oblibě je využíván při thajské a havajské masáži. Je velmi jemný a proto vhodný pro citlivou dětskou pokožku

Působí také na eliminaci vrásek, obnovuje pojivou tkáň a hydratuje pokožku. Perfektně zafixuje hloubkovou hydrataci a nepustí ji ven. Naprosto nepostradatelný je na ošetření nehtových lůžek, suché kůže na loktech i patách, jeho účinky budete překvapeni. Zvláčňuje popraskané rty a pečuje o ně v létě i v zimě.

Mé klientky milují jeho jemnou vůni i léčebné a omlazující účinky. Patříte-li k těm, jenž fandí pouze přírodním produktům, tohle je ta správná volba. Lze jej použít i jako odličovadlo. Vysoce účinný je při léčení ekzémům a strií. Kojící ženy jej ocení na popraskané bradavky, nemusí se obávat, že dítě dostane do těla chemii z krému.

Vyrobte si peeling na vaši pleť

Pokud jste si oblíbili pravidelné obrušování odumřených buněk vaší pleti, protože víte, že právě toto je základem pro její vitální vzhled, poradím vám dva způsoby.

·                    Na pleť doporučuji smíchat kokosový olej s himalájskou solí. Jemnými krouživými pohyby jemně masírujte obličej, krk i dekolt. Vyhněte se okolí očí.

·                    Na pokožku celého těla a zejména chodidel doporučuji použít směs kokosového oleje a cukru

Před sluněním nebo po slunění?

Věděli jste, že pokud používáte opalovací krémy, nevstřebáváte vitamín D? Pokud nebudete na slunci příliš dlouhou dobu, poslouží vám jako sluneční ochranná kosmetika, zachytí asi 20% UV záření. Při delším slunění už raději použijte opalovací krém. Po delším pobytu na slunci zklidňuje vaši pokožku a hloubkově regeneruje spálenou kůži. Hydratuje i chladí a jemně ošetří podrážděnou pleť. Vytváří ochrannou bariéru před choroboplodnými bakteriemi a díky vysokému obsahu antioxidantů napomáhá předejít a zpomalit poškození naší pleti volnými radikály.

Po holení pro pány i dámy J

Úžasný balzám po holení nejen pro muže, ale také pro ženy. Je ideální pro citlivou holením narušenou pokožku. Odstraní její svědění i podráždění. Vody po holení často vytvářejí pupínky na tváři, s kokosovým olejem se nemusíte podobné reakce obávat. Příjemná jemná vůně se nebude ani bít s vámi zvoleným parfémem.

Čím si bělíte zuby?

Už v dávných dobách znali příznivý vliv olejů na bělostný chrup. Kokosový olej působí nejen na jeho barvu, ale působí i dezinfekčně. Bělící pasty obsahují velké množství agresivních chemických látek a mohou poškodit sklovinu. Vyzkoušejte jej po čištění zubů běžným způsobem alespoň minutu vtírat na dásně a zuby. Po pár týdnech budou vaše zuby viditelně bělejší. Zklidníte dásně, nebude docházet ke krvácení, krčky nebudou tak citlivé. Také zamezíte tvorbě aftů a pupínků na jazyku a v ústech.

O léčebných účincích asi napíšu nový článek…

Tak jen v kostce. Kokosový olej zejména podporuje tvorbu hormonů štítné žlázy a tím zpomaluje stárnutí buněk. Projevuje se to na pokožce, vlasech nehtech, celkovém zdraví a imunitě. Působí preventivně proti srdečním chorobám, senilitě, demenci a dokonce i rakovině. V poslední době se projevily jeho účinky i na léčbu Alzheimerovy choroby.

Posílený imunitní systém si hravě poradí i  s herpes viry nebo viry chřipky a také s infekcemi. Působí jako přírodní antibiotikum. Doporučuje se lidem s problémy s hladinou cukru v krvi a přímo diabetikům. Stabilizuje hladinu cukru v krvi a snižuje i zátěž nadledvinek. Je prevencí i léčbou při ucpávání tepen a srdečních a cévních chorob.

Máte doma zvířátka?

Dopřejte jim kokosový olej. Pro promazání tlapek vašich čtyřnohých miláčků po zimní procházce, kdy tlapky zvířat velmi trpí chladem a také působením posypových solí, je kokosový olej naprosto ideální volbou. Pokud jim jej přidáte i do jídla, prospěje jejich imunitě, zlepší kvalitu srsti a vyživí klouby. Srst můžete občas i jemně promazat. Jak již bylo výše uvedeno, vyhubí choroby a parazity, odstraní svědění pokožky a dodá lesk. A nemusíte se také bát, že si olížou z kožíšku nějakou mast, po které jim může být tak trochu špatně J

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient