Bambusový nábytek

Znáte to moře, slunce, písčité pláže a nábytek z bambusu v jednom z romantických obydlí. Mnozí mají bambusový nábytek spojený pouze s exotickou dovolenou a to i přes to, že je mezi  celou řadou materiálů pro výrobu nábytku  bambus jedinečnou volbou.  Ale věděli jste, že si tuto dřevinu můžete pořídit i do vaší domácnosti? Přesně tak, balit kufry nemusíte. Když nemůžete za exotikou, přijde exotika k vám!

Kouzlo bambusového nábytku

Vzhled bambusového nábytku se zcela vymyká vzhledu obvyklého typu nábytku. Dub, bříza a buk je zkrátka již maličko okoukaným materiálem,  proto může být bambusový nábytek podstatným oživením domácnosti. Výjimečný vzhled tak zcela určitě patří k hlavním výhodám bambusového nábytku. Zájemce o tento nábytek musí vědět, že si do domácnosti pořizuje opravdu unikátní kousek, který možná nepůjde sladit se stávajícím interiérem.  Dobré tak je rozhodnout se pro vybavení celého pokoje. Exotický styl nábytku však bude lahodit vaší koupelně, předsíni, ložnici i obývacímu pokoji. Z bambusu dnes můžete domácnost vybavit od šatní skříně po knihovnu a to bez nadsázky. V poslední době zájem o tento netradiční nábytek stoupá. Může za to jeho kvalitní zpracování, široký výběr designů, jeho dlouhá životnost, stejně tak jako ekologičnost.

Výhody nábytku z bambusu

Bambus je exotickou dřevinou, která má neuvěřitelnou možnost obnovy. Za den je schopný vyrůst až o deset centimetrů a to je teda již nějaké číslo!  Proto je bambusový nábytek nejen designový, nýbrž i ekologický. Ocení jej všichni se zájmem o přírodu a ekologické chování. Dá se tak říct, že pokud si místo dubového či bukového nábytku vyberete ten bambusový, zachováte se hezky k matičce přírodě. Hned po ekologičnosti je výhodou i dlouhá životnost nábytku z bambusu. Nábytek z bambusu je velice tvrdý a pevný, zároveň však dokonale pružný. Když pomyslíme na fakt, že se ve světě z bambusu staví vysoká lešení, můžeme s klidem tvrdit, že je nábytek z bambusu vhodný pro všechny zátěže.

Proč si pořídit nábytek z bambusu?

Myslíte, že exotický vzhled i ekologičnost nábytku z bambusu patří k jediným výhodám? Ne tak docela, uživatelé na tomto nábytku ocení i jeho vysokou odolnost proti vlhkosti a mechanickému poškození. Proto je nábytek z bambusu určen i k vybavení koupelen, kde je pára a vlhkost na denním pořádku. Možná si teprve až doma na vašem kousku bambusového nábytku všimnete drobné praskliny. “Ouha”, řeknete si možná, teď musím reklamovat! Jen klid, sem tam se vyskytující prasklinka u bambusu není na závadu, dokonce k tomuto materiálu i patří. Co je důležité sledovat, jsou správně provedené spoje u tohoto nábytku. U kvalitního výrobce se však nemusíte ničeho obávat. Bambusový nábytek zkrátka světu vládne! Už není považován za nábytek přídomků a romantických chýší, s kterými se setkáváte na vaši exotické dovolené. Naopak je brán jako plnohodnotný nábytek do interiéru. Z bambusu si můžete pořídit manželskou postel, konferenční stolek, pohovku, hezké regály, elegantní knihovnu i další kusy nábytku. Jo a věděli jste, že je bambus materiálem, který si potyká i s exteriérem? Samozřejmě, veranda či venkovní posezení v bambusovém provedení vypadá více než skvostně.

Bambusový nábytek je v poslední době často skloňovaný. I vašemu interiéru nebo exteriéru může propůjčit šarm, eleganci a kouzlo daleké exotiky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient