Nastal čas se zapojit, na řadě je ARKTIDA

Dospěla jsem v životě do bodu, kdy jsem se rozhodla pracovat a podporovat pouze projekty, které mají smysl. Proto píši pro tento Svobodný blog a proto také podporuji hnutí Greenpeace. Pokud chcete udělat totéž, můžete to udělat právě teď.

Společnost Shell má opět zálusk na další zásobu ropy, tentokrát chce opět do Arktidy. Myslím, že se nás to týká, i když se nám to zdá tak nějak daleko.

Společnost Shell se odvolala proti rozhodnutí amerických úřadů, které nařizuje, aby pozastavil platnost jeho těžebních práv v Arktidě, a také chce, aby o tuto “pozastavenou” dobu, která vyprší v roce 2020 práva těžby v Arktidě prodloužil. Situaci sledujeme.

Můžete přidat svůj hlas za záchranu Arktidy. Najdete jej na internetu. Můžete to vzít jako bojovku a najít si ho 🙂 Kdo chce pomoct, způsob si vždy najde. 

Nenechte si namluvit, že nemůžete nic ovlivnit. Veřejnost má obrovskou sílu prosadit tyto změny. Společně právě lidé jako vy, kteří čtou tyto články a není jim lhostejné, co se děje s naší planetou, donutili jednu z nejmocnějších ropných korporací, aby opustila Arktidu. Tato společnost disponuje obrovským množstvím peněz a má k dispozici armádu právníků. Proti tomuto se ala postavili miliony obyčejných lidí jako vy. Tudy vede cesta, společně lze vyhrát a společně jsme tuto bitvu vyhráli. Každý Váš hlas má svou cenu. Udělejte něco co má smysl. Toto vítězství přináší naději. Naději, že se nám podaří ochránit to nejcennější, naši planetu, která nás živí, kde můžeme žít.

Pokud si říkáte, že ropa je třeba, mám trochu jiný názor. Už dlouhé roky máme řadu alternativních energií a způsobů, jak nahradit vše co zajišťuje ropa. Jenže monopoly jako je tento je právě nepouští do světa. Můžeme používat levnější a ekologičtější technologie a zdroje bez drancování naší planety. Určitě těmto zdrojům věnuji další články.

V Arktida se ohřívá v průměru dvakrát rychleji než zbytek světa. Musí odolávat ohrožení v podobě ropných vrtů, seismických průzkumů dna, průmyslového rybolovu a klimatické změny. Tohle se nás zatraceně týká, i když se většina z nás do Arktidy asi nikdy nepodívá.

O co zde jde?

O zvířata, které zde žijí. Oceány v Arktidě jsou domovem obrovského množství zvířat, nejen ledních medvědů, ale i mrožů, narvalů, obrovské množství druhů mořských ptáků. Jejich přežití závisí právě na tajícím mořském ledu, jehož pokrývka se zmenšuje obrovsky rychlým tempem. Bez ledu, který jim pomáhá lovit, odpočívat a množit se a prostě žít je většina těchto tvorů odsouzena k vyhynutí. Víte, že samice ledních medvědů trpí podvýživou a mají potíže s rozmnožováním? Už nyní se rodí velmi málo mláďat. A pro ty se přežití do dospělosti stává naprosto nemožným, přežije jich minimum.

O tomto se v televizních novinách moc nemluví že? Je třeba začlenit do sítě chráněných moří i mezinárodní vody v okolí severního pólu nacházející se na vybraných místech v Tichém oceánu. Greenpeace požaduje zřízení přírodních rezervací v neobydlených oblastech v okolí severního pólu a zákaz těžby ropy a intenzivního rybolovu v arktických vodách.

To, že jedinci jako my se dokázali spojit a zabránit takovému gigantu drancování naší planety za účelem napakování si vlastní kapsy, protože nic jiného to není, mi dává obrovskou naději, že je možné cokoliv změnit za předpokladu, že se opravdu dokážeme spojit.

Víte co to znamená? Je to výzva jak nepolevit. Je to možnost, jak se vytrénovat. Pokud si například vyberete tuto, nebo jinou společnost a začnete ji podporovat a uvidíte pozitivní výsledky, stane se to to vaší součástí. Začnete se takto chovat v každodenním životě. Naprosto přirozeně začnete rozeznávat věci, co mají opravdu smysl, začnete se do nich zapojovat a nenecháte se ovládat a odradit. Začne se vám více dařit a získáte více přátel. Začnete si vážit sami sebe. Budete se více usmívat, budete se mít více rádi a více rádi vás budou mít i ti ostatní. Se šťastným a spokojeným člověkem všichni rádi trávíme svůj čas.

Tak do toho a hodně štěstí. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient