Podvodné inzerce, aneb jak poznat podvodníka

Většina to jistě znáte, hledáte dobrou práci, brigády, pokud jste studenti či si chcete jen přivydělat. Nejlepší by ovšem bylo, kdyby ta “práce” mohla být z domova. Tak začnete “surfovat” po netu a hledat dobře placenou práci, která by nebyla nijak fyzicky náročná a pokud možno nezabrala by tolik času.

Během pár minut na vás vyskakují inzerce typu: “Vydělejte si až 16.000 Kč z pohodlí domova, jen plněním obálek! ” apod.

To, jak většina lidí zareaguje na tuhle “nabídku” je docela zřejmé.. pokud se jedná o lidi, co jsou zoufalí, tak nevnímají většinu zbylého textu, co se nachází právě v dané inzerci. Např. ” po uhrazení dané částky na náš účet, která vám bude vrácena, obdržíte smlouvu a materiál potřebný k této činnosti”.  Pokud si říkáte, co je na tom zvláštní, že to je docela pochopitelné, prostě chtějí mít jistotu, že máte opravdu zájem o práci a neděláte si z nich srandu. Tak pak mi odpuste, protože vy budete ti, kteří by pravděpodobně naletěli podvodníkům!

Všichni bychom si měli uvědomit, že každý, KAŽDÝ správný inzerent, který podává inzerát, by neměl po zájemci chtít platit ” registrační” poplatek s tím, že vám částka bude vrácena… Hloupost! Protože on je ten, co nabízí práci, s tím, že má dostatek financí, aby mohl zájemcům, později svým zaměstnancům platit. Přece taky, když se jdete zeptat např. do kavárny, zda by vás nezaměstnali, taky po vás nechtějí, abyste platili nějaké peníze za to, že vás zaměstnají..

Pokud si myslíte, že existují ověřené inzerce ohledně práce, v pořádku, dejte mi adresu, protože by mě zajímalo, kde takovou práci najdu.

Stránky, které jsem navštívila a okamžitě si je zakázala, neboť tolik podvodných inzercí na jednom místě mě doslova dostalo, jsou např. Flek.cz, prace-doma.cz , lepsi – prijem.cz apod.

Je možné, že inzerent zadá dva inzeráty, které se tváří jen na oko, jako odlišné od jiné firmy, ale pokyny jsou zřejmě totožné, mohou vás pomýlit.

Asi nejznámějším podvodníkem je pan Velcl ze Šumperka, který hodně využívá zoufalosti všech lidí a vůbec mu není hloupé okrást je o velké peníze, které už nevrátí. A vám zbydou jen oči pro pláč.

Ovšem, neberte tento článek jako “recenzi”, neboť se jen snažím ukázat svůj názor a tím vám otevřít oči, abyste už nenaletěli a nepřišli zbytečně o vaše peníze!

Důležitá rada na závěr:

Pokud chcete přesto reagovat na inzeráty, berte na vědomí, že by v žádném případě po vás inzerent neměl chtít požadovat peníze či registrační poplatek! To i přesto, kdyby tvrdil, že vám peníze budou vráceny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *