Řízená likvidace malých firem

 

Dávám si pozor, abych jen neodsuzovala a hledala i ta pozitiva. Hledala úhly pohledu. Dívala se ze všech stran a vnímala souvislosti.

Něco mě ale dokáže pořádně na… Tedy zvednout ze židle.

Je zde zřejmě místo jen pro velké firmy, pro velké daňové úniky, protože ty mají dostatek peněz na to, zalepit jiným pusu. Taky ve větších firmách se ten bordel hůř hledá….

Čtěte:
Babiš hřímá z Brna: Malé firmy jsou na prd!

Šikanují se zde malé firmy a živnostníci. Systematicky se jim hážou klacky pod nohy. Dává se přednost gigantům, které nepatří ani českým občanům, mají za majitele cizince a zdaňují někde na Kypru.

Miliardář Andrej Babiš konečně otevřeně vyložil karty na stůl.  Malé a střední podniky jsou podle něj na prd. V Brně si pustil pusu na špacír.

Ano, ve velkých firmách se dá krást ve velkém. V malém to nemá smysl. Souhlasím.

Cituji pana Babiše:

„Malé a střední podniky – to jsou klišé a kecy. My potřebujeme podporovat velký průmysl, který tu má tradici. Že pomáháte zakládat inovátorské firmy, to je super, ale je to na prd.“

Malé a střední společnosti se dle posledních údajů Českého statistického úřadu na dlouhodobé zaměstnanosti podílí polovinou. V Německu jde o 70 % zaměstnanců v malých a středních firmách.

To asi nic neznamená.

Velké firmy sedřou z člověka kůži a vyšťaveného jej vyhodí na ulici. Lidé jsou tam jen bezcenní vykonavatelé úkolů. Divím se, že tam ještě netetují čísla lidem na zápěstí. Pár takových znám, a znám i hodně takových, co tam ryli držkou v zemi a teď jsou zdravotně i psychicky totálně vyřízení.

Mám chuť velmi otevřeně napsat co si o tom myslím, ale nedalo by se to publikovat ani na Svobodném blogu. 

Právě malé rodinné firmy dbající na kvalitu a dobrý zákaznický servis, ti jenž se znají a znají své zákazníky, ti co dbají na dobré jméno svého podniku a jsou rádi, když u nich zaměstnanci rádi pracují, tak ti mají hrát prim a mají být podporováni! Ti co dávají práci našim lidem a také své výdobytky dávají našim lidem! 

Jestli to ten rozumbrada neví a hrabe si jen do své vlastní kapsy, tak tam opravdu nemá co dělat.

Jste tam od toho, abyste zařídili lepší podmínky pro nás, co tu žijeme! To je vám ale očividně u zadní části těla pane Babiši.

Čtěte:
Každý živnostník bude pod přísným online dohledem

Elektronické registrační pokladny, online napojeny na finanční úřad.

Zajímalo by mě, jak jste propojený online Vy pane Babiši? Jak a s kým?

,,Kontrolovat živnostníky, jestli vydávají účtenky, a zákazníky, jestli je skutečně odeberou, dostane za úkol celní správa. Celníci budou mít právo živnost efektivně zlikvidovat tím, že provozovnu na dva roky zavřou, případně vyměří pokutu až půl milionu korun. Dostatečným důvodem k takovému zásahu bude stejně jako v Chorvatsku zjištění, že živnostník nevydal zákazníkovi účtenku za pár korun. Živnostník může proti zásahu celníků podat námitku, ta však nemá odkladný účinek a její vyřízení má na starost místní ředitel Celní správy.“

Opravdu za to, že pouze nevydal účtenku? Stál někdy pan Babiš za pultem 12 hodin denně a plnil lidem přání? Nikdy na nic nezapomněl a nikdy se nespletl?

Já jsem si to zkusila a musím prohlásit, že to není žádný med. Zvláště v dnešní době, kdy jsou lidé nervózní a podráždění a nejjednodušší je si vylít zlost na prodavači, ten je vždy po ruce.

Píšu ze svých zkušeností. Prošla jsem si mnohým. Cíleně jsem měnila rozdílné obory činnosti, abych si udělala co největší obrázek o to, jak to kde chodí.  

Nastává soumrak české střední třídy. Bude zničena. Budou jen chudí a miliardáři. Chudí a pan Babiš.

Cesta, kterou jsme se zaštítěni Evropskou Unií vydali, vede do ……

Welcome!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient