Jste to, co jíte aneb MC DONALDS

Jste to, co jíte aneb MC DONALDS

Asi není pochyb o tom, že fastfood je prostě hnusné jídlo. O kvalitě se nedá asi ani polemizovat. Takových článků jako je tento již vyšlo mnoho. Tento je zajímavý tím, že soud dal Jamie Oliverovi za pravdu.

Jamie Oliver vyhrál soud s McDonalds

Jamie Oliver vyhrál soud s McDonalds, u kterého se s fastfoodovým řetězcem soudil kvůli kvalitě jeho jídla. Jamie Oliver otevřel hroznou pravdu o tom, z čeho oblíbený fastfood vyrábí maso na hamburgery a nugety.

Maso z McDonalds není maso

Podle Jamieho Olivera pokrmy připravené u McDonald nelze nazvat jídlem. Maso do hamburgerů a dalších pokrmů se vyrábí z hovězího tuku, který se obvykle umývá v hydroxidu amonném. Kdyby nebylo tohoto procesu, je Jamie Oliver toho názoru, že by jídlo v McDonaldu nejenže nebylo k jídlu, ale bylo by strašné i vzhledově.

Zdraví nebezpečný podvod

Podle Olivera by produkt řetězce neměl jíst ani pes. Ale nejen kvůli odpornému podvodu, který vydává hovězí tuk za maso, ale také proto, že hydroxid amonný je pro lidské tělo vysoce toxický. Navíc se výrobek obarvuje chemickými barvami. Během rozhovoru pro Daily Mail ukázal, Oliver jak lze vhodně konzumovat tuk, kůži a vnitřní orgány. Zároveň položil veřejnosti otázku: “Který rozumný člověk může krmit své děti tukem s amoniakem? Směs, která vzniká smícháním hovězího tuku a amoniaku je podobná růžovému slizu. Po troše trpělivosti v továrně vznikne “něco” podobnému masu.

A takových článků je zde víc:

Jamie Oliver porazil McDonald’s. Řetězec se vzdal „růžového slizu“

Růžový sliz dohnal Jamieho Olivera, čelí hněvu propuštěného Američana

Americký masný průmysl se potýká s „růžovým slizem“ z hovězího

A ať víte, s kým máte tu čest:

Jamie Oliver převálcoval konkurenty, prodal kuchařky za 100 milionů liber

No, a abychom zde nemluvili jen o jednom řetězci, tak namátkou jedna z KFC:

Dívka po jídle z KFC ochrnula! Dostane odškodné 155 milionů

No tak třeba to za ty love stojí…

Věřte, nevěřte. Je zde možnost zakoupit si svačinku a nechat si udělat rozbor jídla. Bylo by dobré jej ale udělat u někoho, kdo Vám nezkreslí data a řekne Vám pravdu.

To mi hlava nebere

Už dávno před tím, než jsme zde začali povolovat podobné řetězce se zdraví škodlivým jídlem, jsme věděli, co to v Americe a jiných zemích způsobuje. Jak jsou lidé obézní a při tom zároveň podviživení. To znamená krmení jídlem s nulovou výživovou hodnotou, bez vitamínů a tělu potřebných látek.

Přesto všechno jsme zaplavili náš trh podobnými hnusy a nechali jsme je zde vyrůst jak houby po dešti. Nerozumím tomu. To samé je s obchodními řetězci a v něm prodávanými potravinami, které jsou hazardující se zdravím.

Kde jsou naše staré dobré české normy na potraviny?

Proč se najednou řídíme diktátorstvím Evropské unie a jejich nesmyslnými normami, které ty naše ani zdánlivě nepřipomínají?

Proč zaplavujeme trh geneticky modifikovanými potravinami?

Potravinami plnými éčky, konzervanty, barvivy, leštidly, dochucovadly a stovkami hnusů, které tam nemají co dělat?

Proč to kupujeme? A proč to jíme?

Proč nevyrazíme na české trhy a nedáme tak najevo svůj důrazný nesouhlas?

Proč si dobrovolně a vědomě ničíme své vlastní zdraví?

Je to naše lenost? Hloupost? Zabedněnost? Jsme zaslepení? Co nás proboha nutí tohle dobrovolně jíst?

Co máte na talíři právě Vy?

Co takhle český trh, farmářské bedýnky a podpora našeho trhu? Nemusí to být předražené Bio. Na našich trzích najdete spoustu kvalitního českého jídla a surovin, které nemusí být 3x dražší jen protože má na sobě nápis Bio. Podpořme naše potraviny, naši produkci, konzumujme raw food, vařme z našich surovin. Nechme naše peníze doma.

Jediná pomocná ruka začíná u Vašeho ramene. Tak ji použijme a pomozme si navzájem. Budujme národní hrdost od spodu, když to shora nefunguje.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient