Nemocní do práce

Nemocní do práce

Trochu mě zaráží tento článek, na který reaguji nyní. Mám tak trochu pocit, že se snaží někdo tzv. ,,objevit Ameriku“. Také mi to chybí zvýraznění hlavního důvodu.

odkaz Lidé kvůli penězům chodí do práce i když jsou nemocní

Výborné je, pokud můžete alespoň po dobu nemoci pracovat z domova. Neprskáte na kolegy a alespoň se vyhnete přecházení z tepla do zimy. Být v klidu by nám ale prospělo nejvíc. Pod tlakem, to jde ale špatně. Co se týká Sick days, je to také velmi zajímavý zaměstnanecký benefit dnešní doby.

Mám ale pocit, že každý kdo nemá o kolečko víc nebo míň to ví. Ví, že může někoho nakazit, nadopuje se léky a pokud je fakt hodně infekční, radši nikam neleze a snaží se to vyležet. Možná se ale mýlím a je dost lidí, kteří to opravdu potřebují slyšet.

Pokud se podívám na výsledky ankety, a celkové pojetí článku, trochu mě tam chybí zvýrazněný fakt, že obrovské množství lidí u nás má opravdu problém vyjít s příjmem. Domnívám se, že všichni víme o možnosti nakažení kolegů i o tom, že se nám to projeví na zdraví.

Do práce nemocná chodím odjakživa. Pokud nejsem úplně nepoužitelná, vyrážím, nebo alespoň pracuji z domu. Vždycky jsem se snažila jednak šetřit a vyjít s penězi, protože nemocenská nikdy nebyla výhodná a také jsem chtěla odvézt svoji práci a nenechat kolegy ve štychu.

Můžu ale objektivně říct, že v poslední době, by byl takový výpadek příjmu více znatelný, pro většinu mých známých a lidí v okolí.

Myslím, že už známky přecházení na sobě začínám pociťovat. Ono se nám to přecházení nemocí tam někde vzadu sčítá. Dochází mi energie.

Docela se bojím přijmout myšlenku, že s postupem času, už tohoto chození do práce v jisté indispozici nebudeme schopní. A bude nás víc. Připočteme li k tomu neustálý stres, nestíhání a obavu o práci a schopnost platit alespoň to základní, upřednostňování mladých a flexibilních… není mi moc do smíchu.

Ono se totiž Stáří Pánu Bohu opravu moc nepovedlo. Jak už jsem zde napsala. Můžete si to znovu přečíst.

Prostě mě v článku na toto téma schází řešení opravdového problému, který se za tím skrývá a který jsem zde nastínila. Přijde mi zvláštní, že prostě v článcích nezazněl.

2 thoughts on “Nemocní do práce

  1. Já se snažím vždy vyléčit. Ale sám vidím kolik lidí v práci dál chodí a roznáší to na další!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *