Penzion Prinz Valtice

Penzion Prinz Valtice

S nadcházejícím jarem a přibývajícími pěknými a slunečnými dny nás to všechny láká ven. Přemýšlíte kam zajet na Výlet? Máme pro Vás typ. Zajeďte si do krásného a malebného městečka Valtice. Najdete zde super ubytování, bezvadné jídlo i krásná místa plná památek, které stojí za návštěvu. Přímo na náměstí v historickém centru najdete Rodinný penzion PRINZ. Rozhodně jej nevynechejte. Byl totiž už v roce 2010 oceněn Asociací hotelů a restaurací České republiky, AHR ČR, titulem „Penzion roku 2010 ČR“. Majitelé ale neusnuli na vavřínech a snažili se dál, proto to ještě není zdaleka všechno. Penzion nabízí krásné a velmi kvalitní ubytování. To o rok později bylo i náležitě oceněno v TOP 10 „Penzion roku 2011 ČR“. Svou úroveň si dokázal i udržet a v roce 2012 se zařadili v TOP 25 „Penzion roku 2012 ČR“. Ubytování Valtice je zde na vysoké úrovni a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Penzion Valtice nabízí kromě ubytování dva tenisové kurty. Je zde i školící místnost s kapacitou 17 osob. Pobyt zde je i vhodným dárkem, a pokud jej právě sháníte, je zde možnost koupit dárkové poukazy. Můžete využít cateringové služby se zajištěním coffébreaků, rautů, meetingů a společenských oslav. Dále je možné zajistit k využití vinný sklípek s posezením spolu s řízenou degustací vína s kvalitním občerstvením.

V okolí najdete velké množství kulturních památek, které rozhodně stojí za to projít. Prvním je Zámek Valtice z období vrcholného baroka s nádherným s přírodním parkem. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších staveb na Moravě. Tato budova se využívá a v současné době v zámku sídlí Národní vinařské centrum a Národní salon vín ČR. Za prohlídku stojí i klasicistní stavba, kterou je Kolonáda na Rajstně. Je bohatě zdobená antickou mytologií. Spolu k ní patří přilehlá rozhledna postavená podle schonbrunnské kolonády, která se nachází ve Vídni. Pokud ji navštívíte, stanete na nejvyšším bodě ve Valticích.

Určitě navštivte i malé zámečky, které se zde ve Valticích nachází. Jedním je elegantní empírový lovecký Rybniční zámeček. Dále pak Lovecký zámečekRendez vous, postavený ve tvaru vítězného římského oblouk. A také klasicistní Hraniční zámeček, který leží přesně na bývalé hranici moravské a rakouské.

Velmi pěkná je Kaple Svatého Huberta z období pseudogoticky, postavená na lesním palouku. Zde jsou zajímavé smýšlené kamenné značky. Projděte si i Chrám Tři Grácie, kde se nachází nejen klasicistní kryté sloupořadí ale i překrásný sál s nepřehlédnutelnou mozaikovou podlahou. Naprostým unikátem je sousoší antických bohyní. Dalším krásným místem je empírové hospodářské stavení Nový dvůr, zaměřený na chov koní. 

Vyrazte na výlet. Užijte si dobré jídlo, kvalitní ubytování na úrovni, i brouzdání po krásných památkách v městě jménem Valtice. Penzion Prinz za to určitě stojí. Objevte další nádherná města, která jsou u nás. Dopřejte si krásné volné chvíle. 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient