Obrana České republiky, naše vojsko a údajná válka s Ruskem

Obrana České republiky, naše vojsko a údajná válka s Ruskem

Výbor vojenského plánování NATO dospěl k závěru, že Česká republika v případě krize nedokáže vyplnit své závazky vůči alianci. Vyjadřuje se zvláštní znepokojení z důvodu chybějící mechanizované brigády určené pro účast v operacích NATO. Až v roce 2020 slibuje Česká republika zvýšit vojenský rozpočet na 1,4 % HDP. Proč jsou Češi tak lehkomyslní a nebojí se proslulé ruské vojenské hrozby? Odkaz

Výbor vojenského plánování NATO dospěl k závěru, že Česká republika utrácí málo na obranu a v případě krize nedokáže vyplnit své závazky vůči alianci, píše vydání E-15.

S agenturou Sputnik podělil ruský vojenský expert, generálporučík Jevgenij Bužinskij. Nejsme jediná země, která dává na obranu méně než NATO předepsaná 2 % HDP.

,,Česko zaujímá velmi pragmatickou pozici. Přemýšlí asi takhle. Když USA neustále požadují, abychom my putovali ve světle kurzu jejich zahraniční politiky, tak buďte tak hodní a plaťte za naši obranu. Pro nás nemá smysl zůstávat v NATO za plnou cenu, pokud se nacházíme na druhé koleji při přijímaní rozhodnutí. Všechno je správně.“

Další článek, na který dnes upozorňuji je na téma zbrojení v Česku a chystanou válku s Ruskem.

Odkaz Česko dělá zásoby munice a zapojuje se tak do malých závodů ve zbrojení

V článku se poukazuje na fakt, že NATO chystá válku s Ruskem již nejméně dva roky. Je toto tvrzení pravdivé? Jaký máme vlastně důvod vyvolávat další válku? A máme nějaký důvod my jako Češi?

Je něco na tvrzení, že demonstrace, které zdánlivě protestují především proti nekontrolovanému přívalu běženců ze Severní Afriky a Blízkého Východu a teroristické hrozbě ze strany islamistů, jsou vlastně hrozbou Ruské Federace?

Je asi faktem, že NATO rozšiřuje svou přítomnost po celé Evropě. Základny PRO už rostou jako houby po dešti v Litvě, Lotyšsku, Estonsku, Polsku, Bulharsku, Rumunsku. Počet vojáků USA narůstá a v Německu se také zvyšuje. Rusko je tak nuceno podnikat odvetná opatření.

Jak to bude vlastně dál?

Zeptáte-li se vojáků, celý souhrn již zmíněných činů a aktivit je jasnou probíhající systematickou přípravou na válku.  Rozvíjí se zde teorie, že NATO využije vhodného okamžiku právě v době, kdy se soustředí Ruská vláda na boj ruského letectva s ISIS v Sýrii. Pak už je jen krůček k boji na dvou frontách.

O co tady vlastně jde? Jde o peníze? Jde o nerostné bohatství? Musí se točit ekonomika a peníze ze zbrojení? Je opravdu politika Ruska tak expanzivní a je hrozbou pro Evropu a svět, nebo je to humbuk? Snaží se Amerika zastínit své plány a přehodit vinu na Rusko? Tak aby to nevypadalo, že vítr fouká z jejich strany? Které informace jsou uměle vyvolané? Co vlastně víme o světovém dění, o plánech a promyšlených tazích?

Možná bychom se místo nesmyslných válek měli zase radši vydat orat pole a vyhnat dobytek na pastvu. Rozhodne-li se ale zase o nás bez nás, bude náš dobytek i spolu s námi na našich polích a pastvinách kličkovat mezi kulkami.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient