Dotace jsou zhoubné

Dotace jsou zhoubné

Pružina, Řepka, Květu Řepky, Pole Řepky, Květ, Pole

Dotace jsou zhoubné a za tím si stojím. Pokud třeba začneme zemědělstvím, jsou to právě dotace, které nám ničí půdu a způsobují pohromy. Na střídání plodin dle druhů po tři léta a další rok odpočinku, kdy pole osejete Vojtěškou či jetelem, se zapomnělo. Stejně tak se zapomíná na to, že pokud nedáte poli pořádný kopec hnoje, úplně jej vydrancujete až na dřeň.

Umělá hnojiva nic neřeší, právě naopak. Jen nám kontaminují vodu i potraviny. Pěstováním řepky se půda stává chudou jak kostelní myš. Pak vzniká eroze. Voda nevsakuje, ale stéká. Divíte se, že jsou záplavy? Děláme si to sami. Drancujeme pole, kácíme lesy, děláme umělé přehrady a měníme přirozené podnebí. Kam se podělo krajinářské plánování lidmi, kteří tomu rozumí, ví Bůh.

Velká Voda, Záplavy, Strom, Povodeň, Voda, Hladina Vody

Dotace jsou zrůdné, nadělají víc škody než užitku. A pokud to ti rozumbradové v Evropské unii neví, ať se vrátí do školy. Jednotlivým odvětvím mají vládnout odborníci, nejlépe ti, kteří si prošli léty praxe v terénu. Pak se vyhneme začátečnickým chybám, nad kterými u nás na vesnici kroutí hlavou i malý Pepíček. Dědeček se musí obracet v hrobě a babička lamentovat.

Je to jako v té pohádce: ,,Co jsi proved s naší solí? Na chleba si nasypu granáty a božím hovádkům dám lízat smaragdy?“ Poznáváte Sůl nad zlato? I ta malá Majdalenka, chtěla raději posolený krajíc. A tak je to i s dotacemi.

Odlesnění, Konstrukce, Okraj Města, Helsinky, Finsko

Potraviny mají mít svoji cenu. Mají stát přesně tolik, aby se zemědělcům vyplatilo zorat pole a začít je pěstovat. Nenacházeli bychom jídlo v popelnicích. Zeptejte se lidí, kteří prošli koncentračním táborem, jak se jim chce plakat, když vidí v popelnici chleba.

Naše babička i dědeček brali do rukou chléb jako svátost. Dávali jej na bílou plachetku do ošatky a pokaždé, než zakrojili nožem do chleba, poděkovali za boží dar. A to nemá se zparchantělým náboženstvím nic společného. To je víra a pokora.

Pokud bude mít každá potravina svou cenu a bude za ní příběh lidí, kteří ořou pole, melou mouku a stávají pro nás ve 4 ráno, abychom ráno než jdeme do práce, mohli mít čerstvý chléb, pak si budeme jídla i vážit. Jídlem se neplýtvá. Tak mě to v mládí učili a tak to stále dělám.

Farmer'S Chléb, Chléb, Bochník Chleba, Pekař, Nešpory

Pokud naši zemědělci z konečné ceny dostanou minimum, nebo se jim pěstování ani nevyplatí, tak kde ty peníze jsou? Pokud levněji dovezeme jablko z druhého konce světa, tak tam někdo pracuje za hrst rýže a umírá hlady a je dotované za účelem zničení našeho zemědělství a naší samostatnosti. Právě kvůli dotacím se dějí děsivé věci.

Stála nám ta zničená pole a přírodní katastrofy za to? Stál nám za to prodej všech podniků, majetku i půdy? Stálo nám za to nechat si zničit to, co jsme si pracně budovali? Za to, že nás někdo udělal nesamostatnými, odnaučil další generace pracovat a činí nás závislými a diktuje nám podmínky?  Stálo to za to? A za co vlastně?

Dotace jsou třeba tam, kde jsou opravdu třeba. Tedy v nemocnicích, anebo třeba ve výzkumu léků. V podpoře studia, ale opět studia, nikoli zhoubného školství. Pokud jsou určené peníze na elektroniku, kterou škola nepotřebuje, na nic jiného se nesmí použít, ale děti mrznou v lavicích a neteče jim voda, jsou dotace úplně vyhozenými penězi.

Má-li ta horda úředníků Evropské unie větší platy než třeba ministerský předseda Velké Británie, nemůžeme se divit poslednímu sledu událostí. Nesmírně drahý evropský orgán v podobě parlamentu, je nám na dvě věci.

Volný přechod přes hranice nazýváme Schengenský prostor a ten nemá opět s Evropskou unií nic společného. Volný obchod zde byl daleko před tím, než vznikla celá slavná EU, tak ať si ho prosím nepřivlastňuje. Svoboda obchodování přes jakékoliv hranice se děje v rámci Evropské zóny volného obchodu.

Schengen selhal – VÝZVA VLÁDĚ: Obnovte hraniční kontroly

Vezměte si Švýcarsko. Spoléhá se samo na sebe a nikam se necpe. Dobře chápe, že se musí makat a hlavně, že daně musí zůstat ve státě, nikoliv se odvádět v daňových rájích. Švýcarsko není součástí zóny, ale i tak má s jednotlivými zeměmi takzvané bilaterální dohody, které mají úplně stejný výsledný efekt.

Nenechme si vzít českou korunu! Tu jenž budovali naši předkové a na kterou jsme přece hrdí. Vykašleme se na celou EU a jejich euro. Je přece jedno, zda si vyměníte peníze za dolar či libru, ne? V rámci internetového bankovnictví jsou převody snadné a visa kartu vám vezmou všude. Berme si příklad, z těch, kteří fungují. Necpěme se tam, kde nás nechtějí. Jsme pouhou kolonií a nezajímavou zemičkou, která v EU nemá žádné slovo. Hlas je váš, tak jej nikomu nedávejte a začněte mu vládnout a používat jej.

Loď z EU se potápí právě proto, že se opět neeticky dojí jako dojná kráva až na krev. Začínaje nehoráznými platy, přes nesmyslnost dotací, nastavováním scestných norem, a to i v potravinářství, jenž nás tráví jako krysy, aby se následně mohl točit ekonomický kolos jménem farmacie. Následují neetické kvóty a řízené osídlování i přeprava imigrantů a měnění stylu našich životů. Umělým zastrašováním a diktaturou.

Ti co se bojí, lépe šlapou a více poslouchají. Lépe se ovládají propagandistickými médii. Mění nás vytrhováním z kořenů a stíráním národností. Kde je naše národní hrdost a úcta k předkům?

A ti, co se nebojí a mají národní hrdost, klidně vystoupí z EU. Nenechají si diktovat ani ovládat. A je třeba je následovat, nebát se.

Půjčím si slova z jiné pohádky, berte to třeba jako kvíz.

,,Orejte pole a chovejte děti, proto žijem!“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *