Hotel Jan Maria, hledáte-li hotel, chtějte ten nejlepší

Kde jinde se přece v Ostravě ubytovat než na bývalé šachtě Hotel Jan Maria, hledáte-li hotel, chtějte ten nejlepší

Máme rádi příběhy a místa s historií. A právě když cestujeme, rádi vyhledáváme taková místa. Tak třeba Ostrava odjakživa spojená se šachtami a těžbou uhlí. Město, které má osobité kouzlo, kterému musíte přijít na chuť. Pokud se chystáte zajet do tohoto města, nebo zde potřebujete přespat kvůli pracovní schůzce, zvolte si zajímavý hotel pro přespání. Kde jinde se přece v Ostravě ubytovat než na bývalé šachtě?13548-Kopie-IMG_7052[1]

Pokud se poohlížíte po vhodném ubytování v Ostravě, zkuste čtyřhvězdičkový Hotel Jan Maria, který se nachází přímo v objektu bývalé šachty ,,JAN MARIA“, která vznikla v 19. století. Zahájení hloubení v této šachtě začalo v roce 1844 a těžba zde probíhala až do roku 1963. Po tomto roce pak byla šachta zlikvidovaná. Hloubka zdejší jámy je udávaná na 453 metrů.

V roce 2000 koupila areál firma KR OSTRAVA, a.s. Byl ale ve značně zdevastovaném stavu. Následovala vysoce nákladná rekonstrukce, která ale opravdu stála za to. Bylo zde vybudováno sídlo firmy a v letech 2002 – 2003 zde proběhla i velmi zdařilá rekonstrukce sklepních prostorů na restauraci a vinný sklípek. V říjnu 2007 byla započata výstavba Hotelu Jan Maria, který byl slavnostně otevřen v roce 2008. V roce 2014 ještě proběhla rozsáhlá rekonstrukce restaurace.

Čtyřhvězdičkový Hotel Jan Maria, Ostrava nabízí vysoce komfortní ubytování nedaleko centra. Má tedy výbornou strategickou polohu jen pár minut jízdy autem od centra Ostravy. Blízko hotelu se nachází nákupní středisko Nová Karolína, Slezskoostravský hrad, velmi pěkné ZOO Ostrava, výstaviště Černá louka a všeobecně známá Stodolní ulice.

V tomto hotelu najdete kromě ubytování a restaurace s vinným sklípkem i wellness, fitness
centrum, víceúčelové sportovní hřiště nebo třeba bowling. K dispozici je v hotelu i Wi-Fi připojení a parkování zdarma. Užijte si pobyt v Ostravě, jak se patří. Tenhle hotel totiž stojí za to.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient