Péče o vlasy

žena. vlasy

Péče o vlasy

Ženskou krásu jednoznačně podtrhují krásné, zdravé a vitální vlasy. Mají zdobit a působit smyslně i zdravě. Nejde to ale bez pravidelné péče a úsilí. K tomu pomůže vlasová kosmetika. Přinášíme pár rad a tipů, jak se starat o vaše vlasy tak, aby mohly každého skutečně oslnit.

Pokud máte vaše vlasy polodlouhé až dlouhé, jsou náročnější na udržování jejich zdraví.Může se objevit lámavost či narušení barvením a vlasy mohou být vysušené. Zanedbání péče se na nich projeví. Barvy, Kadeřnictví, Vyjmutí, Colorimetry, KurzyUrčitě se nebojte, vždy to lze napravit a zabere správně zvolená vlasová kosmetika. Kvalitní vlasová kosmetika se jako investice pro obnovení zdraví vašich vlasů určitě vyplatí. Vybírejte si podle kvality a stavu vašich vlasů typ šamponu, kondicionéru i vlasových masek vhodných právě pro vaše vlasy.

Pozvěte si na pomoc vaši kadeřnici, která již pozná, co vaše vlasy potřebují, podle stavu vlasů a vlasové pokožky. Pozná, zda jsou suché či bez výživy, potíže s lupy i mastnotu. Zvýšená péče je třeba i o vlasy barvené a melírované. Vyzkoušejte určitě jednou za čas vyživující masku. Pravidelně používejte vlasový balzám, kondicionér nebo vlasové sérum na konečky vlasů.

Platí zde přímá úměra, čím jsou vlasy delší, tím těžší a složitější je dodat jim potřebnou výživu a vitamíny do celé délky vlasů. Jakmile mají vlasy málo živin, lámou se, třepí se jim konečky a ztrácí lesk. Pokud jsou vlasy pevné a zdravé, může naopak nastat problém s jejich nepoddajností. Je třeba je zkrotit vhodnou maskou a balzámem a zjemnit jejich strukturu.

Mytí, vysoušení a česání

Vlasy je nutné vždy před mytím pečlivě rozčesat. Šamponu není nutné dávat moc, ale je dobré umýt vlasy dvakrát. Pravidelná masáž vlasové pokožky stimuluje prokrvení a podporuje jejich růst. Hlavní pozornost věnujte pečlivému smývání šamponu, je nutné jej pečlivě vymýt proudem vody. Zbytky nesmytého šamponu vašim vlasům škodí, zatěžují je a znesnadňují rozčesání.

Pokud nespěcháte, vysušte vlasy jemně ručníkem a naneste masku na vlasy. Vyzkoušet můžete třeba regenerující a vyživující Absolut Repair Lipidium masku s UV filtrem. Pokud nemáte tolik času, naneste alespoň na chvilku vlasový balzám nebo vlasový kondicionér. Regenerační sérum na konečky vlasů nanášejte pravidelně, nejlépe po každém mytí.

Po umytí vlasy jen jemně vytřete ručníkem, ať se zbytečně nezacuchají a neoslabí. Nechte je přirozeně proschnout a teprve pak krátce vyfénujte. Pokud je to možné, nechte je schnout přirozeně. Časté fénování vlasy vysouší a ničí jejich strukturu. Vlasy češte hřebenem opatrně. Začínejte od konečků ke kořínkům. Nepročesávejte je silou a nespěchejte.Osoba, Člověk, Ženské, Tvář, Oči, Vlasy, Portrét

Úprava vlasů

Dbejte na pravidelné zastřihávání vlasových konečků. Vaše vlasy zesílí a budou vitální a zářivé na první pohled. Při úklidu, sportu a při práci zapomeňte na culík svázaný gumičkou. Vaše vlasy láme a pak často padají. Použijte skřipce, spony, látkové gumičky nebo čelenku. Pravidelně měňte kartáč na vlasy. Zkuste ty z přírodního materiálu a také tangle teezer. Pro posílení vlasů můžete občas přidat k šamponu pár kapek rozmarýnového oleje. Ve vaší koupelně nikdy nesmí chybět vlasová kosmetika, která je základem vlasové péče pro zdravé vitální vlasy. V pohodlí vašeho domova si můžete vybírat z nabídky e-shopu Cmiral.cz.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient