Potraviny z řetězců pro bezdomovce

potraviny

Potraviny z řetězců pro bezdomovce

Obchodní řetězce budou dávat nepotřebné potraviny na charitu.

Jakpak vidíte následující zprávu?

Prošlé či poškozené potraviny budou obchodní řetězce nyní povinně dávat bezplatně na charitu. Také se zpřísní i pravidla pro označování potravin. Vládní návrh novely zákona o potravinách a tabákových výrobcích, kterou podpořil Senát a zákon prošel Sněmovnou.

Co vlastně půjde na charitu?

Potraviny s poškozenými obaly a trvanlivé potraviny s prošlou dobou minimální trvanlivosti.

Supermarket, Lednička, Produkty, Potraviny, Trh

Koho se to týká?

Týká se to obchodů s prodejní plochou nad 400 čtverečních metrů. Budou dávat do potravinové banky zdarma jídlo, které není zcela v souladu s potravinovým právem.

Prohlášení senátorky Zuzany Baudyšové:

“Děti v dětských domovech přece nejsou odpadkové koše, aby musely jíst prošlé potraviny”

Tak s tímto tvrzením tak úplně nesouhlasím. Plýtváme tak, že bychom nasytili všechny hladovějící na zeměkouli. A pokud to paní senátorka neví, měla by se nad sebou zamyslet. Nikdo nenabízí dětem z dětských domovů odpadky. Peníze, které ušetří za jídlo, mohou investovat jinak a lépe.

Pokud tedy Evropská unie zase nepřijde s nějakou zhovadilostí v podobě toho, že peníze nelze z jejich určenosti účelu využití převádět.

Tím myslím to, že pak sice jsou k dispozici velkoplošné obrazovky, ale koupit dětem přikrývky nebude možné, protože jsou peníze určeny pouze na elekroniku.

Mimochodem TV bych raději zrušila, protože nám díky nim média vymývají mozek a zakrňujeme v nehorázném měřítku a poslala děti ven, třeba naučit se vnímat kde je sever a jich bez použití aplikace v mobilu.

Jak to bude fungovat?

Potravinová banka bude potraviny distribuovat neziskovým organizacím. Ty je pak následně předají dětským domovům či jiným charitativním organizacím. Pokud hypermarket prošlé jídlo do potravinové banky nedá a vyhodí jej do kontejneru, hrozí pokuta až 10 miliónů korun.

Pokud vás napadá, že byste rádi věděli, jak to bude probíhat a zda se na tom zase někdo nabalí. Tak to se asi nabalí. Člověk dokáže zneužít každou myšlenku.

Ale zároveň víra uzdravuje a dokáže velké činy. Já vidím méně plýtvání, více nasycených a možnost prostředky lépe a smysluplně využít. Kéž by si tento odstavec každý přečetl alespoň třikrát a myšlenka doletěla ke všem, co mohou ovlivnit další zákon, který dává alespoň trochu smyslu a dobra do našeho světa.

Erekce a kouření

Novela obsahuje nařízení, že na cigaretových krabičkách se bude muset objevit zdravotní varování v podobě ošklivého obrázku. Důraznější varování před škodlivostí kouření má podle vládního návrhu snížit počet kuřáků aspoň o 2 %. Před vánoci už budou smět být k zakoupení krabičky v nové podobě.

Tady bych si dovolila podotknout, že pokud se na tabáku vydělávají tak obrovské peníze a v podstatě jde o legalizovanou drogu. Špatné svědomí ošklivým obrázkem nikdo neodčiní. Pokud by se také do tabáku a cigaret nepřidávaly látky zvyšující závislost a poškozující zdraví mnohem více než tabák, veškeré tyto šaškárny kolem tabáku bychom si mohli odpustit.

Skříňka Na Cigarety, Prázdný, Nezdravý, Kouření

Od 6 ráno až do 22 hodin večer nebudou smět televize vysílat reklamu na erotické přípravky.

S tím naopak souhlasím. Sex tlačíme pod tlakem všemi médii tak nehorázně, že už nikdo nechápe to, co by měla být partnerská intimita.

Naopak bych zařadila krátké výchovné šoty, kdy třeba naše mládež názorně předvádí jak pouští v tramvaji staršího sednout.

Mohl by u toho být také ošklivý obrázek, který bude demonstrovat, jak bude ona mládež vypadat v 90 letech. Třeba by to mělo mnohem větší efekt než ošklivé obrázky na krabičkách cigaret.

A opět přání na konec. Kéž bychom uměli nejen při schvalování zákonů zapojovat zdravý selský rozum a myslet a vnímat i srdcem. Pokud bychom se to dokázali naučit, žádné zákony by již nebyly třeba.

Odkaz: Řetězce budou dávat nepotřebné potraviny povinně na charitu

1 názor na “Potraviny z řetězců pro bezdomovce”

  1. Pingback: Dnes na téma: Potraviny z řetězců pro bezdomovce - "Nestačím se divit...

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient