Tomio Okamura: Premiér Sobotka – Diskuzi a demokracii nikdy – nechci od válu!

tomio-okamura

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v Otázkách Václava Moravce odmítl veřejně jakoukoli debatu o možnosti vypsat referendum k setrvání Česka v Evropské unii.
Sobotka doslova řekl „Otevírání této diskuse by už samo o sobě Česko jenom poškodilo.“

Nikoho nepřekvapí, že přesvědčený vlezbruselista hájí Brusel, ale bezesporu odhodit masku demokrata tak otevřeně beru jako chlapské gesto, tedy pokud se v této souvislosti s panem premiérem dá o chlapském jednání mluvit.

Ano, tak to má být – diskuze, to je základ demokracie. Na základě svobodné veřejné diskuze pak v demokracii o své zemi rozhodují svobodní občané. To je něco, co jak tato vláda, tak otevřeně náš předseda vlády odmítají. Odmítají s námi občany i politickou opozicí o čemkoli diskutovat a nedej pámbů, abychom nakonec sami rozhodovali v referendech.

Sobotka jako místodržící bruselského impéria v české kolonii nepřipustí nejen referenda, ale ani debatu o nich.

Je legitimní hlásat i antidemokratické názory a já je panu Sobotkovi přeju. Rád bych ale, aby hlavně voliči sociální demokracie zapřemýšleli, kam že se poděla ta demokracie z názvu socialistické strany.

Sociální demokraté v dávné minulosti bojovali za všeobecné hlasovací právo, za demokracii pro všechny – tedy hlavně pro ty chudé.

Předseda dnešních socialistů je z jiného těsta – například na kauze OKD vidíme, že pomáhá miliardářům rozkrádat státní majetky a demokracii tu nechce ani vidět. On a jeho miliardářští kumpáni vědí nejlépe, co dělat, i bez pro ně „hloupých“ občanů.

Sobotka ví dobře, co dělá. Ví nejlépe, že ve skutečné demokracii by již letěl z vlády.

I to je důvod, abychom si my všichni přáli demokracii v naší zemi co nejdříve.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *