Evropo dýchej – hloupý, laciný text..Fakt?

Nedávno jedna kočena Olivie Žižková vyšla s písničkou “Evropo dýchej”, kterážto je nechutně xenofobní a islamofobní, tudíž je potřeba za to Olinku zbičovat aspoň tisícem ran a poté jí provést rituální obřízku. Možná taky patříte k těm absolutně neznalým primitivům, kterým se tahle píseň líbí, stejně jako já. Nebo naopak k těm superintelektuálním ultrainteligentům, kteří ji kritizují – to je jedno.. obě skupiny si v následujícím článku najdou to svoje.
K písničce se hned začaly vyjadřovat jisté “elity”,”hudební kritici”, inteligenti,  erudovaní odborníci na porodnost žab v subsaharské africe a jiní experti. Všichni samozřejmě rychle přišli s hodnocením jak je ta píseň primitivní, hloupá, jednoduchá, příživnická, dále z toho usoudili že kočena má Íkvé tak nízké, že je s podivem, že vůbec mluví, samozřejmě vůbec neumí zpívat  atd. atd.   Tohle mě nutí se ptát: to jako fakt?
Text písně se dobře rýmuje a navíc dává smysl, což je mnohem víc, než ukazují někteří dnešní “hudebníci”.  Teď si trochu naseru do vlastního hnízda, protože příznivci těchto muzikantů mě ukamenujou, ale to neva. Jejich písně mi vždycky přišly stupidní, ale doteď jsem neměl důvod to někde ventilovat. Jinak proti nim nic nemám.
Jestli Vám vadí text, který se rýmuje a dává smysl, co třeba tohle?

Přes vlny Rubikonu k Tobě výš,
jako když stoupá rtuť.
Skrz Amorovy šípy ucítíš,
jak se Ti napne hruď.
(2x)

Potichu krást, jen Tvůj stín za záclonou,
když tužby ve mně tonou.
Jsem skrytý mezi patry,
vysokých jak Tatry.

A zmást Tvůj pohled do kukátka.
Den je dlouhý, noc je krátká.
Jsi důvod pro sonety,
vrytý v kastaněty.

Přes vlny Rubikonu k Tobě výš,
jako když stoupá rtuť.
Skrz Amorovy šípy ucítíš,
jak se Ti napne hruď.
(zase 2x)
To je ty kráso text hlubší než Havlova dramata.  Na začátku dvakrát stejná sloka, asi jakože refrén – ale dvakrát? Holku kritizujou, jak je ta její píseň jednoduchá.  A co tohle? Naprosto nesmyslný text, jehož jediným smyslem je, aby se rýmoval. A je to hit a poserte se z toho, budeme vám tím v radiích radostně vymývat mozečky, protože to je umění pičoooo!
Ale holka, která vymyslí rýmovaný text dávající dokonce smysl je hrozně “jednoduchá”. Jasně. Jooo, kdyby udělala píseň “Uprchlíku vítej a ty nácku chcípej” tak je z ní rázem velmi podceňovaná alternativní umělkyně.
Komu to přijde jednoduchý at si to zkusí! Složte něco co dává smysl a k tomu ještě udělejte hudbu! Neumíš to? Nezvládneš ani jedno? Tak kurva nemel hovna o tom, jak je “blbá, jednoduchá” apod. – protože sám jsi tím pádem ještě blbější! Já např. umím skládat jen tak z plezíru smysl dávající rýmované texty, mám na to prej talent – ale nemám šanci k nim udělat hudbu (proto kritizuju jen text písně).
A nejvíc mě baví kreténi, kteří velmi znale tvrdí, že “ta holka neumí ani zpívat” – já teda říkám, že kurva umí. A její hlas se mi dokonce dost líbí. A víte co? nejsem zdaleka sám, ona totiž tahle “holka” vyhrála nejednu pěveckou soutěž! A rozhodně to nebyly pěvecké soutěže na skinheadFestu. Stačí, kdybyste si vy “znalci” něco o téhle “kdákající slepici” našli.
Tudíž, jestli milý čtenáři taky patříš k těm, kterým se tenhle hrozný jednoduchý kýč zpívaný krávou co neumí zpívat líbí – nestyď se za to, její zpěv se docela dost líbil např. i v Carusoshow, jenže to ještě nikdo nevěděl, že je to zkurvená ksenofobní svině.
Děkuji za pozornost

1 názor na “Evropo dýchej – hloupý, laciný text..Fakt?”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient