Hrozba pro Česko v podobě Babiše?

Hrozba pro Česko v podobě Babiše?

Jak vidíte českou politickou scénu? Máte pocit, že máte koho volit? Žijete s pocitem, že naši vládu jako lid zajímáme a dělají vše proto, abychom se měli líp? Podle předvolebních průzkumů má opět velkou šanci ANO a Andrej Babiš. Ostatní strany již dlouhodobě prokázali svoji neschopnost a ignoraci českého národa.

Jak napsal ale slovenský list Sme, Babiš představuje pro Česko hrozbu. Lídr hnutí ANO Andrej Babiš, který tedy opět patrně vyhraje nejbližší parlamentní volby v České republice, pokud nebudeme volit někoho jiného, představuje podle tohoto listu pro Česko vážnou hrozbu.

,,Prvním problémem je Babišovo pohrdání demokratickými institucemi a procedurami. V příští vládě by sloučil některá ministerstva a jiná zrušil, aby neztrácel čas meziresortními jednáními. A ještě větším problémem je Babišův obludný konflikt zájmů: je zároveň vlivným politikem, k tomu majitelem holdingu s více než 200 firmami a ročním ziskem přes 300 milionů eur a navíc vlastníkem důležitých medií,” uvedl list v článku o miliardáři slovenského původu Babišovi. K tomu také dodal, že Babiš jako politik nastavuje pravidla pro Babiše – byznysmena a Babišova média o tom mlčí.

,,Pravděpodobnost takového vývoje se rovná téměř jistotě. Babišovy šance jistí jeho politické spojenectví s Milošem Zemanem, slabost ČSSD a neúspěšné opakované pokusy pravice vstát z mrtvých,” napsal deník.

babišPodle zmíněného deníku Sme je nejdůležitější pro úspěch strany ANO fakt, kdy Babiš ještě alespoň rok udrží své voliče v iluzi a omylu, že on zde vlastně nevystupuje jako politik. Je především představitelem byznysu a i náš stát chce řídit stejně efektivně jako svou firmu. Neustále se tváří, že je mu cizí politické handrkování a že je zde jediným skutečným velkým bojovníkem proti korupci.

Je tomu opravdu tak? Nebo opravdu zloděj křičí, chyťte zloděje? Je to tak jak naznačuje deník Sme? Jak to vidíte vy a koho budete volit?

Podle vývoje událostí v naší republice je nejvyšší čas na změnu. Je třeba volit svorně a zejména ty, co tam ještě nebyli. Zkusme tedy strany, které mají plány, volební programy, které mají hlavu a patu a nastiňují postupy a řešení.

Četli jste například volební program strany Svobodní? Můžete se v něm dočíst o vystoupení naší republiky z EU. Petr Mach patří k prvním, kteří o tom psali a propagovali to. Vyšla mu před lety i knížka Jak vystoupit z EU. Mají zde jasně vypsány úřady na zrušení a spočítáno, jak vyrovnat státní rozpočet.Petr Mach

Petr Mach vystudoval obor statistika – ekonometrie a obor finance na Vysoké škole ekonomické v Praze. Byl ředitelem Centra pro ekonomiku a politiku. Je to ekonom a zkušený politik. Tento ekonomický program podpořili i ekonomové Ševčík a Kohout. Svobodní chtějí zrušit daň z příjmů a píší také jak a proč.

Znáte někoho, kdo má volební program propracovaný do puntíku bez planých keců? A pokud nesouhlasíte, napište nám to. Navrhněte možnosti, pište názory a hlavně se spojte a něco změňte. Protože naše děti tady budou žít a nikdo jiný za nás nic neudělá.

Zdroj: Babiš představuje pro Česko hrozbu, napsal slovenský list Sme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *