Moje “reportáž” (nejen) z demo proti Merkelové

Tak jsem se zúčastnil “Uvítání” frau Merkel na malostranském náměstí, důvody proč mi Merkel vadí nechám stranou, to sem teď nepatří. Podělím se o pár svých  vlastních postřehů.
Takže, celá demo proběhla v pohodě, sice tam chvíli pochodoval jakýsi špatně ostříhaný zahradní stromek (prý je to odrůda Feri), ale nic si netroufnul, kromě natáčení a dělání pokusů o rozhovor (mě teda nepožádal) a pak jeden provokatér, kterého jsem v poklidu postupně vypoklonkoval úplně mimo demo. Dokonce jsem i potkal muslimačky zmiňované presstitutkou od ČTK (narozdíl od okamury, kterého tam pro změnu neviděl vůůbec nikdo). Šel jsem kolem zrovna ve chvíli, kdy procházely, ale lidi si jich nevšímali a žádné volání “do plynu” jsem nezaznamenal a ani nevím o nikom jiném kdo by řekl, že to slyšel. Mimochodem důkaz žádný neposkytla ani ona presstitutka, pokud vím. Ale na dehonestační titulky stačí, že to řekla…Je fakt, že hlavní nevraživost lidí se upnula na přítomného retardéra z ČT, ale agrese se omezila pouze na volání “ČT LŽE”. A rozhodně to nebylo tím, že onoho panáka doprovazeli dva “zabijáci”, kteří vypadali jako z komparzu na hospodskou rvačku. Byli poměrně vtipní.

Vstřícnost obyčejných lidí i policajtů byla fakt suprová. V jedné (pro jistotu nejmenované) restauraci nám příjemná paní servírka dokonce zdarma dotočila už z poloviny vypité pivo, když zjistila odkud a proč tam jsme 🙂 Policajti v přijiždějícím antonu se na mou výzvu “hej, chlapi, zastavte, já si tam rovnou vlezu sám” vesele rozesmáli, s dalšíma jsme velmi dobře pokecali (nepíšu kde a kdy at je nějaký aktivní pičus nedohledá a nezpůsobí jim potíže v práci).
Nejzajímavější ale byla zpáteční cesta, kde jsme čirou náhodou seděli naproti 4 švédům – kovářům, kteří jedou na kovářský festival hefaiston na Helfštýně (mimochodem kdo nemáte plány na víkend, tak vřele doporučuju! Líbily se jim naše wuwuzely, tak jsme jim je věnovali. Povídali jsme si o tom odkud jedeme a proč a my se jich samozřejmě ptali na imigranty.
Je to nestkutečné, řekli nám, že tam s nimi mají problémy KAŽDOU NOC! Každou noc tam prý k něčemu dojde. Čekali jsme, že budou nasraní a budou mít podobně “radikální” postoje jako my, ale oni NE!!  Když jsme se jich ptali proč nebojují, proč neudělají revoluci a nevyhážou zodpovedné z jejich míst odpověděli nám “protože jsme Švédi” “protože takové je Švédsko”. Dokonce i přes všekeré hrůzy, které se tam u nic dějí stále souhlasí s tím, že by švédsko mělo přijímat uprchlíky, jen mluví o tom, že by bylo třeba je lépe prověřovat a selektovat, jen neví jak, tak je prý lepší je tam zatím brát. Uprchlíci se prý ve Švédsku mají lépe, než místní. Tohle jim teda trošku vadí, ale že by je to nějak hodně sralo – to zase ne. Fakt zajímavá zkušenost, švédská nátura je od té naší české asi na hony vzdálená.  Nakonec jsme od nich dostali krásný otvírák na pivo (jen jeden, ale můj přehodný spolucestující mi jej přenechal, aniž bych mu musel ublížit:D ) Je to nádherná práce a mám z něj obrovskou radost. Taková to setkání s podobnou, ale jinou kulturou jsou skutečně obohacující pro obě strany.
Děkuji za pozornost všem, co to dočetli až sem a zase někdy příště.

3 názory na “Moje “reportáž” (nejen) z demo proti Merkelové”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient