Aby vám bylo teplo od podlahy, vyzkoušejte anhydrit

Že jste o tomto materiálu ještě nikdy neslyšeli? Pak čtěte dál, lité anhydritové podlahy totiž vytlačují starší betonové a přinášejí s sebou nejednu výhodu, především pokud jste uvažovali o podlahovém vytápění.

Co je to vlastně anhydritový potěr a proč by vás měl zajímat?podlahove-krytiny-2-11

Jedná se o směs na bázi síranu vápenatého smíchaného s vodou, pískem a dalšími přísadami, která dohromady vytváří ideální materiál pro lité podlahy. Výsledný potěr je totiž samonivelační, díky čemuž bude vaše podlaha perfektně hladká, bez jakýchkoli nerovností. Samotná realizace je v porovnání s klasickým betonem zcela bezproblémová a především rychlá. Odpadá jakákoli fyzicky náročná práce, a i když chcete těmito podlahami vybavit třeba celý rodinný dům, vše bude za několik hodin hotovo. Už na druhý den se můžete nastěhovat a začít podlahu bez obav používat. Pevnost materiálu pak zaručuje dlouhou životnost. Při rekonstrukci jde pak pro skvělý prostředek k vyrovnání podlahy.

Zima od podlahy je nejhorší

Studená zem je jedním z nejčastějších zdrojů prochladnutí, zvláště u malých dětí, které si na ni často sedají. I dospělí mohou být náchylní na nerovnoměrné vytápění místnosti, které produkují klasické radiátory. S podlahovým vytápěním bude teplo stoupat pěkně do celého pokoje. Chcete-li, aby bylo ve vaší domácnosti teplo od podlahy, je dobré s tím počítat už při stavbě. Samonivelační potěr je ideální pro realizaci podlahového vytápění. Jednak se tato směs dobře prohřívá a má výbornou tepelnou vodivost, jednak zaručuje perfektní realizaci. Anhydrit k vám dorazí v mobilním výrobním zařízení, na místě bude smíchán s vodou a aplikován litím. Tak se zajistí, že pronikne všude okolo připravených trubek topení. To zůstane diskrétně skryto před zraky návštěv a vám zbude prostor navíc.

Zajímavá designová řešení

Možná teď přemýšlíte o tom, že všechny ty úžasné vlastnosti anhydritových podlah jsou vykoupeny nepěkným vzhledem. To už dávno neplatí, naopak se mohou stát obdivovaným prvkem industriálního stylu, který je nyní v módě. Navíc nikde není psáno, že se musíte spokojit pouze s ní. Na litou podlahu můžete položit pestrou škálu podlahových krytin – laminát, PVC, linoleum, korek – nebo ji překrýt kobercem. Fantazii se meze nekladou, praktickou stránku bydlení budete mít zajištěnou a dál už můžete jen rozehrát svůj designérský um. S instalací podlahového vytápění, pokládkou litých podlah i podlahových krytin vám pomohou renomovaní odborníci z firmy Anhypodlahy. Nabízí řešení “na klíč”, tedy přesně podle vašich představ o vzhledu či funkčnosti.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient