Blahodárné účinky kokosového oleje

Všestranné využití kokosového oleje jistě ocení každý. Je v současné době velkým hitem a využít se jak v kuchyni, tak jako nenahraditelný kosmetický přípravek. Kokosový olej obsahuje velké množství nezbytných vitaminů, tudíž vaření s ním bude naprosto zdravou záležitostí. Díky tomu, že se kokosový olej neusazuje v těle, stává se vítaným společníkem i tehdy, snažíme-li se zhubnout.

Kokosový olej v kuchyni

Díky obsahu vitaminu A,C a E, které obsahuje kokosový olej, jenž je lisovaný za studena se vaše pokrmy stanou rázem velmi zdravými. Kokosový olej se dá využívat i na smažení. Olej se nepřipaluje ani neprská. Pokud budete pravidelně konzumovat pokrmy obsahující kokosový olej, budete se skvěle chránit před vnikem rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění, která jsou v současné době velmi častá. Kokosový olej má také pozitivní vliv na štítnou žlázu a také udržuje hladinu cukru v krvi na optimální úrovni. Kyselina laurová, kterou kokosový olej obsahuje, zabraňuje množení virů, plísní a bakterií v organismu.

Hubněte s kokosovým olejem!

Snažíte se zhubnout, ale potýkáte se s neustálou chutí na jídlo? Pokud se vám nedaří hubnout na základě diety, je vhodné zařadit do svého zdravého jídelníčku také kokosový olej. Kokosový olej se neusazuje v těle a není v něm cholesterol. Naše tělo ho velmi dobře tráví a dodává mu také potřebnou energii. Při redukční dietě, do které zahrnete kokosový olej, snáze zhubnete, nebudete se potýkat s pocitem hladu a zabráníte jo-jo efektu. Ve vašem těle dochází díky kokosovému oleji také k rychlejšímu spalování tuků.

Místo pleťové masky kokosový olej

Dejte sbohem pleťovým maskám a sáhněte raději po kvalitním kokosovém oleji. Kokosový olej je vhodný zejména pro suchou a citlivou pokožku. Rychle se vstřebává do pokožky a nezanechává nežádoucí mastný efekt. Pokud vás trápí ekzém či popraskaná kůže, je pro vás kokosový olej tou správnou volbou. Velmi dobře zklidňuje podrážděnou pokožku například po holení nebo je vhodný na popraskané rty, které trpí především v zimě. Velké množství antioxidantů, které kokosový olej obsahuje, napomáhá zpomalování procesu stárnutí.

Vlasy ocení kokosový olej

Pokud toužíte po krásné a hebké hřívě, která jen září, objevte kouzlo kokosového oleje. Zábal, který vašim vlasům přichystáte s pomocí kokosového oleje, vaše vlasy jistě ocení. Má blahodárné účinky na roztřepené konečky, vlasům dodá lesk a vyživí pokožku hlavy. Pokud bojujete s lupy, je kokosový olej tou správnou volbou pro boj s nimi. Dokonce napomáhá i padání vlasů. Vaše vlasy se budou i snadněji rozčesávat.

Další účinky kokosového oleje

Mnoho lidí netuší, že kokosový olej napomáhá lepšímu myšlení a koncentraci. Je dokázáno, že působí i jako prevence vzniku Alzheimerovy choroby. Mastné kyseliny obsažené v kokosovém oleji napomáhají správné funkci mozku. Další blahodárné účinky má kokosový olej i na zubní kaz. Když si večer po vyčištění zubů potřete zuby kokosovým olejem, zabráníte vzniku nežádoucích bakterií, které způsobují zubní kaz. Zuby vybělí i zabrání nepříjemnému pachu z úst.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *