Hortus Magicus

Ve dnech 3.-4. září 2016 se v kroměřížské Květné zahradě, neboli Libosadu, konal festival barokní kultury. Tato zajímavá akce se zde konala již po třetí.

Tento festival Vás vtáhne do časů baroka a ukáže Vám hlavně jak se naši předkové bavili ve volných chvílích. Hudba, tanec, divadlo, hry pro děti i dospělé a večerní ohňostroj sestavený přeně podle dochovaných plánů. To vše zde bylo pro návštěvníky festivalu.

Je zde připraven program pro celou rodinu. Starší generace si můžou zajít na koncert nebo do divadla, obdivovat krásy Květné zahrady při komentovaných prohlídkách nebo jen tak při procházce. Ohromit mohly také květinové expozice v rotundě, nebo květinové vazby plující na vodě.

dsc07738

Pro děti jsou zde dobové hry jako skládání mozaiky, učení se tance nebo střílení z luku. Také pro nejmenší tu byla připravena divadla. Další velmi vyhledávanou atrakcí byla půjčovna kostýmů, kde jste si mohli za poplatek zapůjčit kostým dle Vašeho výběru a procházet se v něm, čímž byl Váš zážitek z festivalu umocněn. Zde si také mohl vybrat každý, protože kostýmů bylo nepřeberné množství v různých velikostech. dsc07656

Takže když jste v těchto dnech přišli do Květné zahrady v Kroměříži, rázem jste se ocitli v baroku. Na své si přišli milovníci květin, hudby, krásných šatů, historie i divadla. Hortus Magicus je totiž opravdu pestrý a barevný festival a pokud hledáte zábavu v duchu historie, jistě se Vám bude líbit.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient