Netradiční sport: Racketlon

Tento sport není jen jeden, je složen hned ze čtyř sportů. Těmi jsou stolní tenis, badminton, tenis a squash. Aby se mohlo říct, že se opravdu jedná o racketlon, musí být v zápase obsaženy všechny tyto čtyři sporty. Dalším z nejhlavnějších pravidel je, že hráči musí hrát všechny tyto sportovní zápasy ve stejném počtu setů a s každým soupeřem musí odehrát zápas v každé sportu.

Kde se hraje? Jelikož je tento sport složen ze tří různých sportů, ani hřiště nemůže být pro všechny sporty stejné. Pro stolní tenis, neboli ping-pong, se hraje na stole, který má rozměry 2,74m na 1,53m. Tato hrací plocha musí být ve výši 76 cm nad podlahou. Stůl je tmavý barvy, většinou tmavě zelené, a ohraničen bílými čárami.

Badmintonová část se odehrává na dvorci 14,4m x 6,1m. Toto hrací pole přetíná síť upevněná tak, že její horní okraj je 1,5m nad hřištěm.

Tenis je sice známý sport, ale i přes to raději připomenu rozměry plochy, na které se hraje. Je to obdélníkový dvorec měřící na šířku 8,2m a na délku 23,8m. Vprostřed tohoto hřiště je natažena síť, která má na výšku 0,9m.

Squash se hraje na speciálním povrchu, místnost musí být dostatečně světlá a ohraničená stěnami.

Kdo ji hraje? Souboj probíhá mezi dvěma hráči, ketří se musí utkat v každém ze sportů. Je možná také čtyřhra, stejně jako v tenise a ostatních sportech, ze kterých je racketlon složen.

Při zápase bývá minutová přestávka při výměně stran, nebo tří až šestiminutová přestávka při dokončení jednoho ze zápasů.

Pro lepší představu se můžete podívat na video ukázku racketlonu: https://www.youtube.com/watch?v=BKYJQ5XEK44

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient