Psychologie dovolené

Psychologie dovolené

Znáte ten pocit, že přijedete z dovolené a jste tak zničení, že byste potřebovali ještě jednu dovolenou, abyste se z toho vzpamatovali? Nebo celou vaši dovolenou prolítáte po městě a vyřizujete, na co normálně není čas? Pak vám asi uniká význam tohoto slova…

Dovolená je podstatné jméno odvozené od slova dovolený. Co to znamená? Že je to čas, kdy by si měl člověk dovolit to, co normálně ne. A neznamená to udělat si čas na úřadování, běhání po doktorech atp.

Spousta Čechů vidí dovolenou takto:
Rodino, jedeme na dovolenou! To znamená: tatínek pojede na bezinku a nakoupí zásobu nafty, jídlo nakoupíme v Tescu, mají tam teď slevy, děti, vy si sbalte hračky, ale ne moc, stejně na ně nebudete mít čas a já už mám naplánovaných všech 7 tras na celý týden! Takových 350 km bychom mohli dát!

NEBO

Kola jsou seřízená, takže očekávám denně minimálně 100 km! Kdo nenaplní kvótu, dojede si zbytek po cestě zpátky za autem!

NEBO

Koupila jsem skvělého turistického průvodce! Až obejdeme všechny památky v Říme, vyjedeme si do okolí! Budíček je v 6:30!

PROSÍM VÁS, TOHLE NE!!! Dovolená má být od toho, aby si člověk ODPOČINUL! Když se vám nechce vstávat, tak prostě spěte dál, nebo zůstaňte ležet. Když se vám nechce spát, tak nechoďte. Vidíte něco, co se vám líbí, ale je to drahé? Tak si to kupte a řekněte si: jsem na dovolené, tak co? Jezte po restauracích, když se vám nechce vařit, bavte se, jestli jste akční, ale až jste unavení, prostě sebou praštěte do trávy nebo do postele a odpočiňte si! Není to žádná ostuda, naopak. Když si opravdu o dovolené všechno dovolíte, budou vám ostatní, až přijedete, závidět!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient