Jak si sehnat práci?

Nezaměstnanost v České republice, pomalu ale jistě začíná klesat. I přesto se ale mnoho lidí snaží marně sehnat zaměstnání, které by je uživilo nebo alespoň udrželo na normální životní úrovni. Sociální systém a vzdělávání je v České republice na takové úrovni, že se lidem vyplatí buď pobírat sociální dávky, nebo vystudovat x oborů a ani z jednoho si nic neodnést do praktického života. Potom se nemůžeme divit, že nám automechanik poškodil spojku či vyměnil nesprávný komponent. Existuje ale i velká část lidí, kteří práci jednoduše nemohou sehnat z důvodu vysokého věku či špatně kvalifikace. Způsobů jak si sehnat práci ať už po škole nebo v pokročilejším věku je hned několik.

Ze školy rovnou do práce

Říká se, že život vás naučí. Je tomu opravdu tak, jelikož si spousta lidí, kteří opustí školní lavice myslí, že na ně venku někdo čeká a nabídne jim nejlépe horentní mzdu. Mnoho absolventů různých škol ve většině případů nedisponuje požadovanými schopnostmi a zaměstnavatelé se poté nestačí divit. Tito lidé si buď stěžují, že nemohou sehnat práci z důvodu toho, že nemají dostatečnou praxi nebo, že jejich platové ohodnocení není zdaleka podle jejich očekávání. Tito lidé raději budou využívat rodičů nebo různých brigád, ze kterých si odnesou dostatečné množství peněz na to, aby poplatili vše potřebné. Část těch, kteří se vyučí určitému oboru, zase posléze zjistí, že se mu nechtějí věnovat a začnou studovat obor jiný. Přitom existuje nespočet internetových portálů, které nabízí pracovní nabídky. Mnohdy i velmi zajímavé.

Kde hledat práci?

Velmi populární jsou v současné době i start-upy, které dávají zejména mladým lidem možnost realizovat své sny a probudit v nich chuť se do něčeho pustit. Ti, kteří se do vlastního start-upu pustili, dávají zase možnost ostatním lidem se připojit do jejich týmu a dělat to, co je baví a naplňuje. Pokud máte nějaký nápad na start-up nebojte se ho zrealizovat. Mnoho pracovních portálů nabízí i zajímavé video prohlídky pracoviště, kde by potencionální zájemce pracoval. Další nevšední způsob přiblížení pracovního místa zájemcům, je inzerát, který na rozdíl od svých soukmenovců není strohý, nýbrž nápaditý a velmi osobitý. Firmy například v inzerátech jmenují konkrétní tým, nebo člověka, se kterým by daný uchazeč pracoval a poutavě mu přibližuje veškeré kompetence, se kterými by se na dané pozici setkal. Tyto nevšední pracovní portály jsou zaměřeny zejména na mladé lidi, kteří chtějí v životě něco dokázat. Velmi oblíbené přivýdělky ovšem můžete naleznout i na sociálních sítích. Sociální sítě mohou využívat i starší lidé, kteří si zde mohou přivydělávat čímkoliv. Pracovní portály nabízí široké spektrum možností, ze kterých si stačí pouze jen vybrat to pravé pro vás. V žádném věku není pozdě na to začít.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient