Volkswagen up! by měl nabídnout i naftový motor

Jeden z nejzajímavějších vozů automobilky Volkswagen je určitě model označovaný jako up! Pokud je něčím charakteristický, tak určitě tím, že se jedná o malé městské vozítko, jehož největším konkurentem je především Fiat 500. A v rámci konkurenčního boje se Volkswagen rozhodl, že bude inovovat. A to celkem výrazně. Půjde na to cestou nové motorizace. Zatímco obvykle jsou s malými městskými vozy spojeny nabídky pouze benzinových motorizací, nový Volkswagen up! by měl být spojený i s nabídkou motoru naftového. Půjde tedy o verzi GTI.Volkswagen, Volkswagen up!

Co by mělo být v plánu?

Informace zatím nebyly oficiálně potvrzeny, ale vzhledem k současným faktům se dá očekávat, že Volkswagen up! naftový motor skutečně dostane. Jasno je v podstatě i o tom, jaký konkrétně by to měl být. Jasno sice není o konkrétním objemu, ale již se ví, že verze označená jako GTI by měla přinést celých 115 koní. A to je hodnota, která v souvislosti s takto malým vozem nabídne skutečně divy. Připomeňme, že aktuálně je k dispozici jenom jedna jediná motorizace. Je to benzinový motor o objemu jednoho litru, který nabídne výkon pouze 60 koní. To znamená maximální rychlost jenom 160 kilometrů v hodině a zrychlení z nuly na 100 za dlouhých 14 sekund. Dá se tedy očekávat, že verze GTI bude cílit především na ty, kdo chtějí mini auto, ale zároveň mají zájem o rychlejší jízdu a. A to nový Volkswagen up! jistě nabídne.

V plánu bude i novější design

Jelikož bude nová motorizace spojena s druhou generací daného automobilu, nesmíme přirozeně zapomínat ani na to, že nejmenší model Volkswagenu dostane také zcela nový design. Aktuálně sice ještě není známo, jak bude vůz vypadat, ale malý městský vzhled by měl být jistě doplněn o několik agresivnějších a ostřejších prvků. V rámci verze GTI rozhodně neupadnou v zapomnění. Právě naopak. Cena novinky zatím známa není a do představení jistě nebude. Pokud se vám nechce čekat, můžete si vybrat vůz na soukromá inzerce 123auta.cz.

Přečtěte si také: Největší továrna Volkswagen je v Bratislavě, Moderní technologie zamíří i do vozů škoda

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *