Vyrábím věci z kůže pro vaše mazlíčky. S láskou

Začal jsem se učit něco, co jsem nikdy nedělal a neuměl. Začal jsem pracovat s kůží. Tak vznikla v roce 2015 značka WAYO.

Proč to začalo a proč právě kožené obojky40395-1473542626-00

Na počátku všeho byl můj splněný sen. Koupil jsem si svého vlka – “československého vlčáka”. Pro vysněného psa jsem chtěl koupit hezký obojek, ale zjistil jsem, že na trhu jsou buď čínské, indické nebo jiné “levné” výrobky. Nebyly nijak zvlášť ošklivé, ale něco jim scházelo. Jejich kvalita nebyla velká a hodily se spíše pro menší plemena. Navíc jsem si stále představoval, jak tyto obojky vyrábí děti kdesi v Indii za jeden dolar na den. Už z tohoto principu bych si je nekoupil.

Koukal jsem tedy po nabídkách českých výrobců, ale tady jsem se zarazil nad absolutně nulovým vnímáním designu. Rozhodně se tím nechci dotknout těch, kteří také ručně vyrábí výrobky z kůže, ale bohužel jsem nenašel nic, co by odpovídalo mým představám. Dnes už vidím i druhou stranu mince a vím, že tato práce není tak jednoduchá, jak jsem si představoval. Může to být jeden z důvodů, proč jsou konkurenční výrobky takové, jaké jsou.

Pustil jsem se do toho sám

Práci s kůží mne ohromně bavila. Učil jsem se s nadšením nové a nové věci. Dařilo se mi vyrábět, dle mého názoru, čím dál krásnější výrobky, avšak pro Českou republiku se stávaly finančně náročnějšími. A tak paradoxně začala být značka WAYO známější za hranicemi než u nás. Poptávka zahraničních zákazníků značně převyšovala tu českou, což je na jednu stranu skvělé, ale já se vším začal právě proto, že díra na trhu byla u nás.

Nejen WAYO, ale i DOGTIME a Joules

40395-1473542637-1Když jsem si to uvědomil, přemýšlel jsem, jak uspokojit i méně náročnou klientelu a výsledkem je založení značky DOGTIME. Vychází ze stejného způsobu práce. Výrobky jsou však vyráběny v dílně, jsou vždy skladem a především cenově dostupné. Nevytvářím je přímo já, ale naše druhá společnost. Ta je na značce WAYO, co se výroby týče, nezávislá. Já se věnuji návrhům designu a řízení společnosti.

Když už jsem byl u toho zakládání, založil jsem i značku Joules. Je úplným nováčkem a bude se zabývat módními doplňky. Zatím je budu navrhovat a později je budeme vyrábět sériově, aby byly finančně přijatelné pro český trh.

Co mi také pomohlo

Obrovskou výhodou se ukázala být moje 15letá zkušenost v IT, kterou jsem zúročil v praxi při tvorbě stránek a propagace značky WAYO jako takové. Vybudoval jsem webové stránky s e-shopem, který se stále snažím zdokonalovat. Byl bych rád, kdyby se v něm zákazníci snadno a bez problémů orientovali.

Utěšeně se rozrůstá i počet fanoušků mých facebookových stránek, kde představuji horké novinky ze své dílny, vymýšlím různé akce, slevy a soutěže, které se pravidelně opakují a které vnímám i jako jistou kompenzaci cen.40395-1473542685-canecorsoii

Na straně druhé mi není lhostejný osud těch, kteří potřebují naši pomoc. Spolupracuji s neziskovými organizacemi a částí svého výdělku jim pomáhám ulehčit jejich nelehkou, ale krásnou práci.

Když se ohlédnu

Kdybych měl bilancovat, tak za rok a půl téměř nonstop práce jsem vytvořil něco, na co mohu být pyšný. Ne vždy vše probíhalo, jak mělo. Začátky bývají vždy náročné a pro mne byly dvojnásob, protože jsem na všechno sám. I přes “porodní bolesti” jsem snad vše zvládl, a to se vztyčenou hlavou. Dnes mohu říct, že mám minimum nespokojených zákazníků. Většina problémů vzniká nedodržením dodací lhůty, což ale řeší
úplně všichni v našem oboru. A to mají několik zaměstnanců. Mně občas pomůže rodina, kterou se snažím postupně čím dál více zapojit, ale značka WAYO je zatím stále o jediném člověku – a tím jsem já.

Za svými výrobky si stojím. Jsou kvalitní a vyvinuté pro uspokojení potřeb našich psích kamarádů. Vycházím se svých vlastních zkušeností a léta spolupracuji s lidmi, kteří se vyznají v oboru: kynology a cvičiteli psů. Takoví lidé mohou „psí potřeby“ nejlépe posoudit. Doufám tedy, že se vám výsledky mojí práce líbí a že se stanete mými věrnými zákazníky i do budoucna.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient