Netradiční sporty: Podvodní ragby

Ano, čtete dobře. Stačilo by zaměnit jedno písmenko a už by to byla aféra o podvodném ragby, my se ale budeme bavit o naprosto legálním sportu, tedy ragby hraném pod vodou. I tak to zní docela neobvykle a zajímavě, co říkáte?

Kde se hraje? Jak jinak, než pod vodou, to jde znát už z názvu. Přesněji tento sport se provozuje v bazénu, který je hluboký 3,5-5m. Hrací prostor by měl být 8-12m široký a 12-18m dlouhý. Střílí se do branek umístěných na dně bazénu na čelních stěnách. Branka je tvořena pevným kovovým košem a musí být na stěně připevněna tak, aby se mezi brankou a stěnou nedal protlačit míč. Míč je naplnět slanou vodou, aby při hře klesal ke dnu.

Kdo to hraje? Družstvo je složeno ze šesti hráčů+pět hráčů připravených na střídání. Hrají dvě družstva proti sobě, takže při zápase je v hacím prostoru celkem dvanáct lidí.

Každý hráč je vybaven plavkami v barvě bílé nebo tmavě modré, celé družstvo má stejnou barvu. Dále plavací čepice s číslem hráče, chrániče uší, ploutve dlouhé max. 65cm a dýchací trubicí neboli šnorchlem. Výstroj v tomto sportu je přísně kontrolována, hráči musí mít i zastřižené nehty, jelikož je to kontaktní sport, aby nedocházelo k poranění.

Hra trvá 2×15 minut.

Cílem hry je dopravit míč do koše co nejvíckrát, počítá se na branky. Při nerozhodném výsledku nastává prodloužení zápasu, pokud ani to nestačí tak má každé družstvo 3 trestné hody.

A na konec krátká ukázka tohoto sportu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient