Polievkový festival

V sobotu 8. 10. 2016 se ve slovenských Košicích konala tato velmi zajímavá akce. Už jen název, Polievkový festival, zní nápadně a napovídá, o co se asi jednalo.

cream-1285948_1920Měla jsem tu šanci zůčastnit se festivalu, na kterém se vařily, ochutnávaly, porovnávaly a hodnotily polévky. Celkem se zúčastnilo asi čtyřicet různých skupin lidí, které uvařily každá svou polévku. Často se jednalo a menšiny žijící v Košicích, různá etnika nebo občanská sdružení. Polévky byly opravdu různé, od ovocných až po tradiční národní polévky. Nechyběly ani “obyčejné” polévky se zajímavým názvem nebo trochu jinak pojaté. Například Lentilkový vývar byl vývar, do kterého jste si mohli přidat hrášek a mrkev, čímž vznikl barevný dojem lentilek. Každá skupina se snažila mít tu nejlepší polévku, takže k polévce podávali třeba placku, nebo malinký koláček jako dezert. soup-1006694_1920

Soutěžilo se jak v chuti polévek, kterou hodnotili návštěvníci a odborná porota. Dále záleželo na výzdobě stánku, která byla také soutěžní, ale i na kostýmu, ve kterém jste polévky podávali. Poslední výherní kategorií bylo hlasování na facebooku, kterého se mohli také zapojit všichni návštěvníci.

Za poplatek 3 eura jste mohli ochutnat pět polévek. Musím říct, že i když jsem neměla ani těch pět polévek, bylo to za odpoledne dost. Ale byla to úžasná a hlavně velmi zajímavá akce, na které si můžete rozšížit obzory a zjistit něco nového o ostatních lidech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *