Schovejte se před zimou do fitness!

V jarních měsících i v těch letních se valná většina z nás, raději uchyluje k aktivitám venku. Běhání, dlouhé vycházky či lehká turistika, je takřka na denním pořádku. Udržovat se v kondici a fit je ovšem důležité i v zimních měsících. Dny se ovšem krátí a po příchodu z práce na nás venku mnohdy čeká tma, déšť či sníh. V těchto měsících většina lidí začne propadat stresu z toho, že nic nestíhají a místo hledání alternativních druhů cvičení se raději uchýlí ke své televizní obrazovce se šálkem čaje. To je ovšem chyba! Málokdo totiž tuší, jak široké spektrum aktivit můžeme během těchto nepříjemných a velmi chladných měsíců provozovat právě ve fitness.

Sálové lekce jsou populární

V současné době je v každém větším městě alespoň jedno fitness centrum. Tyto centra ve většině případů pořádají pravidelné lekce různých druhů moderního cvičení. Mezi takovéto lekce patří klasický Spinning či Fitbox. Méně známými jsou potom TRX lekce cvičení, Piloxing či stále více populární Pole Dance. Rozvrhy jednotlivých fitness center doslova kypí velkým množstvím sálových lekcí. Tyto lekce většinou probíhají ve skupinách lidí, kteří jsou v podobné věkové kategorii a mají stejný cíl a tím je zhubnout do příštího léta.

Fitbox

Fitbox je velmi populární cvičení, u kterého zapojíte celé tělo. Tímto cvičením budete snadno předcházet nepříjemným bolestem zad. Fitbox je svým způsobem aerobní aktivita, která je velmi fyzicky náročná. Lekce trvá ve většině případů 60 minut a zapojíte u ní opravdu široké spektrum svalů. U jedné lekce Fitboxu, spálíte zhruba 1230 až 3140 kj. Boxovat přitom budete do speciálního totemu, který je pevně ukotven na zemi. K tomuto cvičení budete potřebovat zejména kvalitní pevnou obuv, bandáže či rukavice, které budou chránit vaše zápěstí při nárazech do totemu. Tato lekce vás bude stát minimálně 1 litr vypitých tekutin.

Pilates

Pilates je oproti Fitboxu méně náročným sportem. Ovšem vyžaduje velké soustředění a správné dýchání. Podstatou tohoto cvičení je nikoliv frekvence cviků, nýbrž jejich správné provedení. Nejedná se v žádném případě o žádné nudné procvičování těla. Pilates patří mezi velmi náročné cvičení, které vás udrží v kondici po celý rok. O svalech, které během jedné lekce budete používat, mnohdy ani nebudete vědět, že je máte. Pilates vám pomůže zbavit se ochablého svalstva a zaručí vám dokonale pevnou postavu. Mezi velká pozitiva Pilates, patří naprostá psychická i fyzická pohoda. Soustředění, které je během lekce Pilates naprosto nejdůležitější vám pročistí hlavu od všedních starostí a umožní vám se alespoň na chvíli uvolnit a načerpat tak novou energii. Při cvicích, které jsou zahrnuty do lekce Pilates, nikdy necvičíte přes bolest. Cviky provádíte tak, jak vám vaše tělo dovolí. Šizením cviků, ovšem budete sami proti sobě. Podle slov zakladatele Pilates, Josepha Pilates, budete mít po třiceti lekcích nové tělo.

TRX, Piloxing nebo Pole Dance?

Moderní trendy ve cvičení je třeba vyzkoušet na vlastní kůži. Světem v současné době hýbe také TRX cvičení či lekce Piloxingu, které se pořádají například i u moře. Piloxing totiž kombinuje lekce tancování s moderním cvičením. Pro odvážnější ženy, je ovšem k mání Pole Dance, tedy cvičení u tyče, které si žádá obrovskou trpělivost a také zručnost. Neseďte proto doma jen proto, že je venku sychravo a vyzkoušejte něco, pro co například po čase začnete žít.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient