Amazon doručil první objednávku jen díky dronu

I když se ještě, technicky vzato, nedá na webech Amazonu zvolit donáška s pomocí dronu, již k této věci ve skutečnosti došlo. Amazon potichu zkusil, jak reálné to je. Tento pilotní (doslova!) program proběhl v anglickém Cambridge (kde podle všech konspirátorů Amazon udržuje jednu svoji tajnou podzemní základnu).

Od kliknutí na produkt, až po doručení to celé zabralo jen a pouhých 13 minut. V jeho rámci pak došlo k doručení jistému Richardu B.

Amazon celou věc dále okomentoval tak, že má prý podobná testovací centra v USA, Anglii, Rakousku a Izraeli, nicméně, že prý i po prvním reálném testu ještě stále visí ve vzduchu velká spousta otázek. Tak třeba, design dronu se mění často ze dne na den. Rovněž se s ním logicky doručuje výhradně za perfektního počasí (včetně bezvětří, žádného deště a co nejlepší viditelnosti).

I když je Amazon Prime Air jistě slibná služba a zahajuje zcela novou etapu opět o něco rychlejšího lidského konzumu, stále se musí podle autorů vychytat neuvěřitelný objem detailů. Namátkou – dron může letět jen v rámci buněk, jenž slouží jako jakási kontrolní centra (Fulfillment sites) a postupně si jej předávají po cestě. Je tedy dost dobře možné, že to bude trvat ještě roky, nežli se drony rozletí skutečně ve velkém.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient