Co dělat pro to, aby nám to lépe myslelo?

Chcete být bystřejší? Učíte se na důležitou zkoušku či se po letech vracíte do školy? Chcete se naučit cizí jazyk, ale myslíte si, že ve svém mozku jednoduše nemáte další volné místo? Omyl! Mozkovou kapacitu sice ovlivnit nemůžeme, ovšem co ovlivnit můžeme je naše myšlení a podpůrná léčba a procvičování naší šedé kůry mozkové. Jak na to? Jednoduše. Stačit zavést do svého života řád a disciplínu. Začněte žít podle zdravějšího životního stylu. Složte si jídelníček přesně tak, jak vám bude nejlépe vyhovovat. Svůj volný čas netravte u sociálních sítí či bezvýznamných sledováním stupidních seriálů a naopak se začněte udržovat v kondici. Jak? Jednoduše pohybem a neustálým sebevzděláváním či aktivitami, které budou lahodit vašemu tělu i mysli.

Hýbejte se!

Jednou ze zásad, která podpoří vaše myšlení a dopomůže vám k tomu, abyste zapojovali mnohem více svůj mozek, je pohyb. Zdravý pohyb například na čerstvém vzduchu může, aniž byste si to uvědomovali, velmi dobře podpořit váš celkový stav mysli. Mozek je stále pouhý sval, který potřebuje procvičovat. Stejně tak, jako samotný pohyb mu samozřejmě prospívá odpočinek, se kterým to ovšem není třeba nijak zvláště přehánět. Obrovskou chybu dělá ten, který má sedavé zaměstnání a kromě práce prosedí také celý svůj zbytek dne. Tímto svému mozku velmi ubližujete a následky budou nemalé. Když se váš mozek naopak bude každý den hýbat, změny poznáte ve velmi krátkém čase. Snažte se například chodit do práce pěšky nebo si udělejte každý den, alespoň malou vycházku kolem domu či do obchodu. Pokud tento zdravý pohyb budete střídat ještě s pravidelným cvičením, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat a vy zpozorujete první zlepšení například v tom, že se z ničeho nic pustíte do učení cizího jazyka a najednou vám to půjde jako po másle. Střídejte aktivity a rozvíjejte svou mozkovou kapacitu, předejdete tak mnohým zdravotním komplikacím.

Čtěte!

Ano i četba má velmi blahodárné účinky na váš mozek. Pokud budete pravidelně číst něco, co vás baví, poznáte výsledky. Stačí si například pouze každý večer otevřít před spaním knihu a začíst se do napínavé detektivky. Není nutné číst obsáhlé romány a bestselery, stačí si přečíst například pouze pouhý časopis. Číst si můžete kdekoliv a kdykoliv, tato nenáročná činnost se totiž dá provozovat při čekání na tramvaj, v metru či večer u televize.

Skládejte například puzzle

Přijde vám skládání puzzle jako dětinská záležitost? V žádném případě tato činnost není jen doménou dětí. Skládáním puzzle a řešením různých hádanek a šifer snadno docílíte kýženého výsledku, kterým bude prokrvený a znovuzrozený mozek, který si bude pamatovat možná i více než si budete přát.

Večerní relaxování

Vyřizujete si večer před spaním pracovní e-maily? Pídíte se po pracovních záležitostech nebo brouzdáte nečině po sociálních sítích? Nedělejte to! Dejte si místo tohoto hektického shonu raději šálek čaje, vezměte si do ruky knihu či časopis a odpočívejte vy i váš mozek u hořícího krbu. Za tuto relaxaci vám váš mozek jistě rád poděkuje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *