Vytvořte si štěstí na talíři

Možná již je vám zcela dobře známý termín superpotravina. Pro ty méně znalé se jedná o takzvané potraviny, které v sobě uchovávají nepřeberné množství živin, které jsou prospěšné našemu zdraví, ovšem pouze v případě, jíme-li tyto potraviny za syrového stavu. Mezi takové potraviny patří například goja, chia semínka či granátové jablko. V těchto potravinách se ovšem velmi často objevují i potraviny, které nám zlepšují naši momentální náladu. Ne vždy je pravidlem, že takováto potravina musí být superpotravinou, mezi potraviny, které nám přivolají pocity štěstí, patří například banán, čokoláda, ořechy nebo dokonce špenát. Co si tedy představit pod pojmem štěstí na talíři? Štěstí na talíři si vytvoříte v případě, kdy vám zrovna nebude do smíchu a vy tak začnete konzumovat větší množství těchto zázračných potravin, které vám rázem vytvoří úsměv na tváři.

Potraviny na zlepšení nálady

Například taková klasická majoránka. Ano, přesně tak, i toto obyčejné koření dokáže dělat divy. Majoránka jakožto taková má totiž blahodárné účinky na naší psychiku. Pokud tedy trpíme podrážděností či migrénou, je dobré sáhnout po pokrmu, do kterého si přidáme více jak špetku majoránky. Stejné účinky jako majoránka má také například šalvěj, rozmarýn bazalka a dobromysl. Je mnohem zdravější, sáhnout v případě podrážděnosti či celkového vypětí spíše po pokrmu, který obsahuje uklidňující složky než například po sklence vína či piva. Možná tomu stále nemůžete věřit, ale štěstí můžete nalézt například i v banánu, borůvkách či rajčatech. Velkou výhodou je, že takřka většinu těchto produktů si můžete volně pěstovat například na své zahrádce. Pokud tedy svou zahradu zahrnete majoránkou, bazalkou či borůvkami, jistě si vytvoříte na své zahradě doslova oázu klidu.

Snídejte štěstí!

Většina šťastných pokrmů je vhodná zejména k přípravě snídaně. Za zmínku stojí jistě ořechy či dokonce ovesné vločky. Ne nadarmo jsou tyto kombinace vždy pospolu a mi si tak rádi kupujeme ovesné vločky s oříšky či čokoládou. Ano, i čokoláda se řadí mezi pokrmy, které produkují hormon štěstí. Pokud každé ráno začnete snídaní, která se bude skládat například s ovesných vloček, do kterých přidáte ořechy či goju, jistě neuděláte chybu. Banán na cestu vám tak poslouží mnohem více než ranní káva či energetický nápoj. Vitamin B, který produkují právě již jednou zmiňované ovocné vločky, dokáže s lidským organismem opravdu velké věci. To samé platí i o vláknině, která je v nich obsažena, jelikož díky ní máme ve velmi krátkém čase dokonalý pocit sytosti. Navíc tímto způsobem během dne pozřeme mnohem méně potravin, než v případě, kdy nesnídáme vůbec. Nastartujte se tak snídaní, která bude zároveň jak vaším zdrojem energie tak vaším šťastným krokem do nového dne.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient