90 % Hearthstone karet bude v roce 2017 stát 670 USD

Máte rádi hry a speciálně ty karetního, RPG a strategického rázu? Pak vás asi příliš nepotěšíme, jelikož ceny se zde radikálně zvedly.

Již od roku 2014, kdy firma Blizzard uvedla free-to-play klon MTG nazvaný Hearthstone, tak aby hru udržela co nejčerstvější, prokládá vydávání Adventures (garantují určité karty za 20 USD poplatek) většími Expanzními sety, jenž karty prodávají v náhodných balíčcích, za nějž platíte reálnou měnou směněnou za interní zlaťáky.

Minulý týden studio oznámilo, že se na tento rok nechystá žádné Adventure, zato hned tři velké Expanzní sety. To logicky znamená, že bude přidán rekordní objem karet, což se podepíše na faktu, že karty se karty budou hůře shánět a bude těžší vždy posbírat všechny.

Kolik stojí Hearthstone nyní? Kdyby hráči pořídili jen 90 % karet ze všech sad tento rok a za jednu každou zaplatili reálnou měnou, tak je to vše přijde na cca 670 USD. A jak věc pochopitelně rychle stihli komentovat fanoušci hry, to je oproti 440 USD z minulého roku docela změna.

Zatímco hráči hrající zde tzv. „na pohodu“ si klidně mohou hry užívat jen občas a sem-tam se spokojit s balíčkem vyhraným v duelu s někým jiným (vyhrajete interní měnu + pořídíte paklík přímo zde + rozbalíte a přidáte do svého balíku), kdo hraje profesionálně, má smůlu. A to proč? Jelikož profíci samozřejmě spoléhají na určité vysoce výkonné karty, jenž potřebují ke své zdárné operaci a vítězení. A to se neobejde bez neustálého hraní a formování stále lepšího balíku z nových karet s dalšími profíky.

Stejně jako u každých jiných věcí stavících na běžné skoro-automatové šanci, i zde je v praxi efekt snižujících se výnosů s delší dobou, tj. zde ve formě duplikátů, jenž nepotřebuje. No a abyste zaplatili 90 % letošního obsahu a taktéž jej i získali, budou se hráči muset nachystat na koupi cca 200 sad, jenž jim přinesou 90 % ze 130 karetní sady atd. atd.

Zdroj + Foto: www.engadget.com

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient