Jak zbytečně neutrácet?

Téměř každý druhý Čech má hluboko do kapsy. Polovina obyvatel se tak proto snaží ušetřit své těžce vydělané peníze, jak se dá. Ovšem ne vždy šetří na věcech, na kterých by ušetřit opravdu mohli, kdyby například sledovali slevové akce či jezdili na nákupy například do sousedního Německa či Polska. Spousta lidí si tak neuvědomuje, že každodenními nákupy, které provádí každá rodina, by mohli být o poznání levnější. Jak tedy zbytečně neutrácet za běžné potraviny či služby? Co všechno je nutné udělat proto, abychom si každý měsíc mohli naspořit alespoň určitou částku svých peněz? Zkuste nakupovat s rozumem a řiďte se těmito tipy, které vám mohou ušetřit až tisíce korun.

Udělejte si nákupní seznam

Velká spousta lidí dělá při svých nákupech zásadní chybu a tou je, že si před daným nákupem nenapíši, co vlastně potřebují koupit. Pokud se tedy každý den vydáváte do obchodu s tím, že koupíte něco, co vás zrovna napadne a myslíte si, že to nutně potřebujete, je to špatně. To samé platí i v případě, kdy nakupujete zboží jen proto, že je ve slevě a ve skutečnosti ho v žádném případě nepotřebujete a v nejbližších dnech ho možná i vyhodíte do koše. V případě, kdy si člověk před zrealizováním nákupu udělá seznam toho, co chce koupit, může rapidně ušetřit, pokud ovšem odolá svým nákupním choutkám.

Nikdy nenakupujte s prázdným žaludkem

Pokud se vydáte na nákup potravin, nikdy nenakupujte s prázdným žaludkem. Proč? Protože vždy takto koupíte potraviny, které v žádném případě nepotřebujete, ovšem v dané chvíli na ně prostě momentálně máte zrovna chuť. V tomto případě si tak domů odnesete mnohem více zbytečných potravin, než kdybyste s nákupem vyčkali až po obědě či večeři.

Děti nechte doma

Nikdy nechoďte nakupovat s dětmi anebo alespoň eliminujte počet nákupů v jejich společnosti na minimum. Proč? Jednoduše proto, že děti jsou největším žroutem vašich rodinných financí. Děti budou chtít vždy v obchodě vše, na co jen přijdou. Pokud jim danou věc nedovolíte, musíte se zejména u menších dětí obrnit velkou dávkou nervů, která přehluší jejich jekot či následný pláč.

Zkuste větší nákupy realizovat za hranicemi

Pokud se jednou za měsíc rozhodnete pro realizaci většího nákupu, raději se pokud možno vydejte za takovýmto nákupem za hranice. Nejenže zde nakoupíte o poznání levnější potraviny, než naleznete zde, ale také jsou tyto potraviny mnohem kvalitnější než ty zdejší. Zejména v sousedním Německu, naleznete obrovský sortiment velmi kvalitního zboží za přijatelnou cenu. Takovýto nákup se pro vás tedy stane dvojnásobně výhodným.

Vyšlete na nákup muže

Ve většině případů mají zejména ženy větší sklony k utrácení. Často se tak stává, že žena, která měla napsaný seznam jasně daných potravin, se z obchodu vrátí ještě s nějakou další maličkostí, kterou v obchodě jednoduše nemohla nechat. Tento problém u mužů nehrozí. Muži ve většině případů nemají rádi nákupy a tak se snaží z obchodu vždy co nejdříve odejít. Pokud tedy muže vyšlete pro zubní pastu, můžete si být zaručeně jisti, že se vrátí pouze se zubní pastou. Ovšem vyplatí se mužům vždy jasně psát, jaké zboží mají pořídit. Často se totiž stává, že muži koupí něco úplně jiného, než bylo na seznamu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient