Na co v létě užijete zakrývací plachty

Zakrývací plachtu by měl mít doma každý, kdo má zahradu. Může posloužit k zakrytí bazénu, pískoviště nebo auta. Dokáže totiž ochránit před rozmary počasí, zvídavými pohledy i prozkoumáváním sousedových koček.

Krycí plachty se používají v zemědělství, sportu, dopravě, stavebnictví i v domácnosti. Většina lidí si je pořizuje kvůli zimnímu počasí, kdy s nimi zakrývají před sněhem například dřevo. Je to možné, protože plachta vydrží i vysoký mráz (až do -40 °C). Použít se však dají i v létě – například k zakrytí rozestavěných domů nebo stohu sena před deštěm.

Plachta musí být hlavně kvalitní

Kvalitní zakrývací plachty jsou tlusté mezi 0,2 až 0,4 mm. Prodávají se v různých gramážích, přičemž čím vyšší, tím je plachta těžší, ale také odolnější. Proto hledejte hodnotu aspoň 150 g/m2. Některé plachty mají také zdvojený okraj s kovovými oky pro snadnější upevnění. Rozhodně je to lepší, protože oky snadno provléknete provaz a zajistíte plachtu proti pohybu. Vyrábí se varianty kruhové, obdélníkové i čtvercové – to už záleží na účelu použití.

Na auta jsou určené speciální plachty

Přestože i obyčejná plachta by se bezpochyby dala použít na auto, k takovým účelům lépe poslouží odolné autoplachty. Pokud parkujete celoročně venku, měli byste si jednu takovou pořídit. Zabraňuje totiž korozi, odírání laku a uhnívání gumových částí. V létě se auto pod plachtou méně přehřívá a také předměty uvnitř jsou chráněny před UV zářením. Autoplachta by měla být lehká a skladná, měla by mít gumu pro snadnější upevnění a kapsy na zrcátka. Nezapomeňte si vybrat správnou velikost podle typu vašeho vozu.

Zakrývací plachty i autoplachty má v sortimentu společnost Plachty Štěpáník, která se v oblasti pohybuje už přes 20 let. Kromě toho prodává i stínící sítě na ploty, jež jsou rovněž vhodným doplňkem pro boj s počasím. Chrání před UV zářením i pohledy sousedů.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient