Moderní lázně pro mladé lidi na Slovensku – Rajecké Teplice

Lázně mají tradičně nálepku místa pro seniory a starší lidi. Doba se ovšem mění a moderní lázně přicházejí i s novými nabídkami. Lázeňské služby se začínají transformovat do wellness center, které nabízejí procedury odbourávající stres, únavu a přinášejí například i zkrášlovací procedury pro dámy. Takovéto moderní lázně jsou zaměřeny na mladé lidi v aktivním věku – tvrdě pracující, kteří potřebují odpočinek.

Kde se nacházejí a co nabízejí Rajecké Teplice

Rajecké Teplice jsou malé lázeňské městečko jen 60 minut jízdy od českých hranic. Pohodlně se do nich dostanete po slovenské dálnici D1. Případně se dálnici můžete i zcela vyhnout a cestu si prodloužíte o cca 30 minut jízdy. Všechny lázeňské a wellness komplexy i s ubytováním se nacházejí přímo v centru. Tedy jako ubytovaní hosté budete mít zajištěno parkování přímo v centru.
Kompletní informace o cestě, možnostech ubytování a i o Rajeckých Teplicích všeobecně naleznete na oficiálních stránkách o Rajeckých Teplicích.

Rajecké Teplice mají své vlastní termální prameny! Díky tomu mohou svým návštěvníkům nabídnout koupání ve vnitřních i venkovních bazénech po celý rok bez ohledu na venkovní teplotu. Celkem se zde nachází více než 8 venkovních a 4 vnitřní bazény. Které jsou rovněž vybaveny chrliči vody, vodními tryskami a podvodními masážními lehátky. Kromě koupání se můžete věnovat i saunování. Například v bylinkové, mentolové nebo švédské sauně – celkem více než 12 typů. Rovněž je k dispozici fitness ke cvičení a posilování.

Z lázeňských služeb zde nalezneme odpočinkové zábaly, reflexní a relaxační masáže, wellness procedury odbourávající únavu a stres, zkrášlovací procesy a například i návštěvu solné jeskyně (inhalace).

Jste příznivcem sportovního vyžití? Můžete si s přáteli nebo rodinou pronajmout bowlingové dráhy až pro 16 lidí, půjčit si horská kola, jít na výšlap do okolní malebné přírody, poznat okolí z horského sedla nebo se vydat za některou z blízkých zřícenin hradů.

Jak si naplánovat pobyt či dovolenou ve slovenských lázní

V Rajeckých Teplicích se nacházejí 2 hlavní lázeňské domy. Pokud se v nich ubytujete, tak budete mít vstupy do bazénů, saun a fitness zdarma. Pokud se ubytujete v jiném hotelu, tak budete muset do těchto lázeňských domů docházet a platit za vstup – ceny pro neubytované hosty nejsou zrovna nejnižší – viz ceník vstupů.
Z tohoto důvodu se vždy doporučuje, aby jste se ubytovali buď v Aphrodite nebo v Diplomat. A získali vstupné zdarma jako součást vašeho ubytovacího balíčku. Více informací se dozvíte na stránce o ubytování.

Pro koho je návštěva těchto slovenských lázní vhodná

Jedná se o moderní lázně a z popisu nabízených služeb a vyžití je zřejmé, že zaujmou především mladší generaci. Která kromě odpočinku využije i možnosti sportovního vyžití. A z hlediska wellness a lázeňských procedur preferují spíše plavání v termálních bazénech, saunování a případné masáže.
Mladé páry – jsou velmi častým cílem mladých párů, kteří zde míří za romantickou dovolenou. Městečko leží v nedotčené slovenské přírodě, což příjemný a romantický pocit jen zvyšuje. Kromě společného koupání si mohou zarezervovat například i vířivku nebo si vydat na společnou romantickou masáž ve dvou.

Manželské páry – každý si najde aktivity jen pro sebe a odpočine si samostatně. A rovněž je zde i mnoho aktivit, které lze dělat společně. Dopoledne se manžel může vydat na wellness procedury za měřené na odbourání stresu a únavy ze zaměstnání. Manželka naopak může navštívit wellness zkrášlovací procedury, u kterých se používá speciální lázeňské kosmetiky. Odpoledne mohou strávit společně na masážích, plaváním ve vnitřních i venkovních bazénech či v saunách.

Rodiny s dětmi – děti ocení velikou nabídku vnitřních i vnějších bazénů. Ve kterých si rovněž mohou odpočinout i rodiče. Kromě lázní a wellness můžete rovněž vyzkoušet i venkovní aktivity jako je tenis, pronájem horských kol nebo si můžete naplánovat výlet na jedno z blízkých zajímavých míst (například zříceninou hradu). Večer se nabízí například bowling, stolní tenis, nebo rodiče mohou dát děti spát. A vydat se sami do noční kavárny či baru za posezením nad sklenkou vína.

Skupiny přátel – tyto moderní lázně jsou vhodné i pro větší skupinky lidí. Přes den si každý najde tu aktivitu, která vyhovuje právě jemu. Někdo se vydá za koupání, někdo jiný na masáže a někdo dá přednost například saunám. Odpoledne se můžete sejít za společnou zábavou, například si společně zahrát tenis nebo bowling.

Naplánujte si dovolenou v Rajeckých Teplicích. Jedná se o moderní lázně určené pro mladé lidi v aktivním věku. odpočinete si, načerpáte nové síly a i zažijete mnoho nových zážitků! Bude to naprosto nezapomenutelný víkend.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient