Plavby po evropských řekách, odpočinková dovolená na lodi

Slyšeli jste už o mořských plavbách, kdy putujete například po Středozemním moři od přístavu k přístavu a poznáváte nové ostrovy, nové země a každý den jste na jiném místě? Velmi podobně fungují i říční plavby. Plavíte se Evropou, každý den jste v jiném zajímavém městě. Každý den můžete být i v úplně jiném státě. Každý den nové zážitky, nové prostředí a nové příležitosti k výletům do okolí s průvodcem.

Jak vypadá luxusní říční loď

Není příliš odlišná od lodí mořských. Jelikož se plaví po největších evropských tocích, tak mohou být velmi široké a i mnohopatrové. Díky tomu má každý ubytovaný host svoji vlastní kajutu, která je k nerozeznání od luxusního hotelového pokoje. Postel, stůl, židle, vlastí koupelna se sprchou či vanou, veliké francouzské okno a případně i svůj vlastní balkón.
Přímo na lodi je vlastní restaurace, která se stará o všechny plavící se hosty. Rovněž i kavárna či noční bar. O zábavu na palubě není nikdy nouze. Jednak se zde nabízí například bazén, ale loď i pravidelně kotví v největších evropských přístavech i v těch menších, kde je cokoliv zajímavé. Což je ideální záminka proč se vydat s průvodcem do okolí. Poznáte novou zemi, novou krajinu, opět se nalodíte a za pár hodin jste v novém městě a v novém kraji. K dispozici jsou rovněž na palubě wellness masáže a další procedury. Nic nebrání lelkování na pohodlných lehátkách, četbě knížky.

Večer se můžete i zúčastnit některé z plánovaných společenských akcí – například ochutnávkám vín nebo ochutnávkám místních jídel. Tyto večery jsou tématické k oblasti, kterou proplouváte. Proplouváte-li například oblastí známou pro pěstování vinné révy, tak budou k dispozici k ochutnání všechny nejvýznamnější vína z dané oblasti. Jiná oblast může být opět známá pro svoji kuchyni – a budou k dispozici ochutnávky tradičních jídel. vše v pohodlí na palubě vaší říční lodi.

Zaujala vás možnost této dovolené? Podívejte se na Říční plavby lodí po řece. Naleznete zde jak kompletní informace, tak i termíny a ceny plaveb.

Kdo je typickým účastníkem říčních plaveb a proč

To je velmi snadné zodpovědět. Každý, kdo hledá odpočinek a relaxaci. Zároveň ale chce procestovat kus Evropy, poznat nová místa a po celou dobu mít po ruce luxusní servis nejmodernější říční lodi. Každý kdo splňuje tyto kritéria je vhodným kandidátem do jedné z kajut! Rovněž se jedná i o reprezentativní dárek například k významným narozeninám pro rodiče, přátele nebo novomanžele.
Relaxace a načerpání nový sil – dovolená na lodi je výborná z toho důvodu, že nemusíte nikam cestovat, nikam chodit a nic dělat. Loď vás dopraví z jednoho místa na druhé. A pouze pokud máte chuť, tak můžete vyrážet na výlety do okolí, užívat si masáže na palubě lodi nebo se účastnit společenských akcí. Vše podle vaší chuti. A pokud se rozhodnete strávit odpoledne nicneděláním, můžeme pozorovat měnící se ráz krajiny a nechat se kolébat říčními vlnkami.

Poznání nový míst – každý den je naplánována zastávka v novém městě. Budete-li se například plavit po Dunaji, tak vás čeká zakotvení v Pasově, Kremži, Vídni, Linci a opět v Pasově. A do města můžete vyrazit společně s průvodcem, kterým vám představí historii nejatraktivnějších míst a zavede vás do nejzajímavějších zákoutí, která by jste sami přehlédli.

Kde se říční lodě plaví, jaké jsou trasy

Plavby jsou rozděleny do 4 základních kategorií: Plavby po Dunaji, Plavby po Rýnu, Plavby po Mosele a Rýnu, Plavby po Rhone a Saone.
V rámci každé z těchto oblastí se nabízí i několik různých balíčků. Například na Dunaji se nabízí 7 možných plaveb. Nejkratší trvá pouhých 5 dní a pokusí se vám ukázat jen to nejlepší, co může Dunaj nabídnout. Nejdelší naopak trvá 17 dní a plavíte se při ní až k Dunajské deltě. Během této plavby tak procestujete Německo, Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Rumunsko, Ukrajinu a Rakousko. Do některých zemí se budete během plavby opakovaně vracet. A poznáte všechny zajímavá místa po celé délce toku Dunaje.

Zdroj fotografie a další informace: http://www.ricniplavby.cz/

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient