Proč jsou úspěšné ženy samy?

V médiích, časopisech a novinách se často dozvídáme fakta o tom, že úspěšné ženy se slibně rozjetou kariérou, velkou spoustou peněz a uznáním často prahnoucí po titulu Alfa ženy, jsou buď v rozvodovém řízení či partnera a rodinu nemají vůbec. Proč tomu tak je? Proč úspěšné ženy, které mají přesně nastavené životní cíle, velmi často sedí opuštěné ve svém obývacím pokoji a popíjí sklenku bílého vína?

Moderní doba je neúprosná

Současná doba moderna je velmi neúprosná. Lidé se honí za finančními prostředky, společenským uznáním a statutem, který z nich stejně neudělá šťastnější lidi. Současná doba si ovšem tyto „stroje“ na štěstí žádá. Žena by měla zastávat úlohy nejen skvělé manželky a v neposlední řadě i matky, které se zodpovědně stará o své dvě děti, nýbrž i úspěšné kariéristky, která ve svém zaměstnání ví přesně, čeho chce dosáhnout a jde si tvrdě za svým. Často se mylně domníváme, že tyto ženy, jenž slaví úspěchy na všech kariérních frontách, jsou šťastné. Ovšem opak je pravdou. Ženy dychtící za slibnou kariérou a vlastní pevnou půdou pod nohama, velmi často zapomínají na podstatu svého bytí a tou je spokojená a milující rodina, která stojí pospolu, ať se děje cokoliv. Ženy, které dají přednost kariéře, se tak velmi často ocitají na hraně bezmoci a samoty, která je doprovází po zbytek života, nebo alespoň do doby, než se objeví muž, se kterým budou ochotni strávit svůj nabitý život. Mužů, kteří ovšem toto ženské tempo úspěšně dohání, je jako po šafránu.

Nemám čas na hledání partnera

Valná většina žen, které se nenarodily s mateřským pudem, který některé ženy popadá již ve velmi mladém věku, se oddává kariéře. Tyto ženy prahnou po uznání, společenském statutu, který pro ně tvoří podstatnou část jejich života i po slibně rozjeté kariéře. Často si tyto ženy neuvědomují, že jejich čas, který by bylo, dobré věnovat rodinnému životu neúprosně mizí v dálce. Často si stěžují na to, že mají tolik práce, že na hledání partnera jednoduše a prostě nemají čas. Nechodí se nikam bavit, společenský život je pro ně velmi často přítěží, který nemá v jejich diáři místo. Dovolená je pro ně cizí slovo a kancelář druhým domovem. Tyto ženy, které můžeme nazývat workoholičkami, se tak téměř vždy odsoudí k životu, který nevyplní žádný partner ani děti.

Umějme skloubit rodinu s prací

Není rozhodně nic špatného na tom, že chce žena mít dobré zaměstnání, na které může být pyšná a navíc si v něm vydělá slušné peníze. Ovšem je dobré také myslet na to, že práce není vše. Oddávat celý život kariéře, studovat tři vysoké školy a navštěvovat večerní kurzy angličtiny není opravdu moudré řešení. Na seberealizaci a chuti se zdokonalovat v různých směrech, není nic špatného, ovšem je dobré tyto snahy umět skloubit s rodinou, která tvoří základ všeho, co děláme.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient