Foukané izolace ochrání novostavby i stávající budovy

Tuhá zima, deštivé a větrné počasí dostatečně prověřily naše příbytky, zda někudy neuniká teplo a kde by se naopak hodila bytelná izolace. Ideálním řešením, jak dokonale zabránit úniku tepla a zároveň nechat dostatečně větrat budovu, jsou tepelné a zvukové foukané izolace. Jejich velkou předností je, že se dají aplikovat okamžitě, a to jak do stávajících budov, tak do zděných i dřevěných novostaveb. Foukané izolace se používají například při zateplování dřevostaveb, dodatečném izolování stropů, nafoukávají se pod starší stropy i krovy.

Na výběr jsou celulózové a minerální foukané izolace

Výhodou foukané izolace je, že se dá aplikovat na předem určená místa i během normálního chodu domácnosti, který nenaruší. Izoluje okamžitě postižené místo, a to i těžko přístupné. Tepelně akustická izolace chrání zdivo i dřevěné materiály před veškerými povětrnostními vlivy i hlukem. Díky užité technologii se foukané izolace celulózové a minerální hodí do novostaveb i rekonstruovaných objektů, jako jsou rodinné a panelové domy, školy, administrativní a historické budovy, hospodářské a průmyslové haly. K nesporným výhodám foukané izolace patří možnost využití ve vodorovných, šikmých a svislých konstrukcích. Tento typ izolace se aplikuje beze spár i v těžko přístupných místech, bez odřezků a zbytkového materiálu a především bez složité demontáže konstrukce.

Příklady povedené foukané izolace

Jak už bylo zmíněno, foukané izolace se dají aplikovat v různých místech budov nebo při kompletním zateplování. Ucelené zateplení dřevostavby zahrnuje foukání stropu, dále foukání obvodových stěn a finální aplikace izolace do podlahy. Při dodatečném izolování stávajícího stropu se kupříkladu dá nafoukat izolace do vodorovně uzavřené dutiny mezi trámy podlahy. V případě izolování trámového stropu se může vyplnit dutá trámová podlaha a obnovit strop s pomocí sádrokartonu, OSB desek, foukané izolace a difuzní fólie. Každá zakázka se realizuje individuálně podle potřeby, avšak se stejným efektem, jímž je důkladná izolace budovy s výrazným snížením nákladů za energie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *