Mluvme spolu!

Také už se Vám někdy stalo, že se někdo urazil a Vy jste neměli tušení proč?

Je to velmi častý problém v naší společnosti. Než abychom si hájili svůj vlastní názor, debatovali a hledali správné řešení, podvolíme se ostatním abychom měli klid. Je to ale správný přístup? Možná v některých případech, kdy jde stále o jeden malicherný střet názorů a protivník nechce ustoupit. To je samozřejmě lepší nechat spor ,,vychladnout” a vrátit se k němu později nebo dokonce vůbec. Ale i diskuze je zdravá. Pokud tedy probíhá v mezích slušnosti a plodí užitečné názory. Po každé výměně názorů totiž musíme přemýšlet nad tím, co nám ten druhý řekl.

Hlavně o ženách se často dělají vtipy, jak jsou urážlivé a i když jsou naštvané, neřeknou to partnerovi do očí. Ano, někdy je těžké přiznat si, že nás ranilo co ten druhý řekl. Ale mlčením se většinou nic nespraví…

Je také vědecky dokázáno, že při vývoji řeči u dětí je důležité jak moc se jim věnují rodiče. Velmi dobře řeč rozvíjí společné zpívání písniček nebo čtení pohádek. Obojí samozřejmě prospívá i vztahu mezi rodičem a dítětem a také pomáhá rozvíjet jeho představivost.

Mlčení je samozřejmě také způsob komunikace, ale někdy prostě nestačí.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient