Trénujte svůj mozek a nedejte šanci Alzheimerovi

Poslední známá čísla uvádí fakta o tom, že celosvětově trpí chorobou s příznačným názvem Alzheimer více než 24 až 30 milionů lidí na celém světě. Počítá se ovšem s tím, že se toto číslo do roku 2050 může i ztrojnásobit, což nás nejspíše moc klidnými nenechá. Ztrátou paměti trpí velká část populace. Samotná ztráta paměti je spojována především se ztrátou takzvané synaptické plasticity a rovněž hustoty v mozku. Tento proces ovšem může dokonale zvrátit například procvičování mozku za pomoci různých her či hlavolamů. Nedávejte v žádném případě Alzheimerově chorobě munici a procvičujte svůj mozek v každém věku.

Trénink mozku pomocí her

Vývojáři po celém světě vymýšlí nepřeberné množství her, které napomáhají vytváření nových synapsí, díky nímž, váš mozek houstne. Chcete získat zpět své uznání v práci? Nebaví vás již neustále popisování žlutých lístečků, které vám mají připomenout důležité schůzky či pracovní povinnosti, na které byste jinak úplně zapomněli. Chcete se opět moci plně spolehnout na svůj mozek a získat tak obdiv a uznání nejen v práci, ale i doma? V tom případě je na čase procvičování vašeho mozku, které vám vrátí zpět vaši doposud jasnou mysl. Spolehnout se na svou mysl je důležité. Spolehnout se potřebujete v zaměstnání, doma i při výchově svých dětí. Díky pevným synaptickým spojům vám půjde přemýšlení a zapamatování si důležitých událostí samo. Trénujte proto svůj mozek pomocí různých her, které vývojáři vyvíjí již po dlouhá léta především jako preventivní opatření před vznikem této nevábné choroby zvané Alzheimer. Tyto hry vás velmi často nutí přemýšlet, uvažovat a logicky sestavovat a spřádat určité plány k získání plusových bodů. Setkáte se tak s různými hádankami, klasickým pexesem či například báječným sudoku. Procvičujte neustále svůj mozek, ve stáří vám vaše zdraví poděkuje.

Mozek je plastický

V dřívějších dobách se vědci mylně domnívali, že je struktura mozku stála a rovněž nemněná. Ovšem opak je pravdou a o několik desítek let později, je zpráva o tom, že je mozek plastický a tvárný více než jasná. Mylná myšlenka o tom, že mozek je něco jako stroj, který dokáže mnohé věci kromě rozvíjení se, je ta tam. Dnes již víme, že se mozek dokáže měnit a fyzicky vyvíjet a to i ve velmi pokročilém věku. Náš mozek je totiž plastický a jeho struktura se mění podle námi získaných zkušeností. I dospělý člověk dokáže vytvářet celou řadu nových nervových drah, které se neustále vyvíjí. Tento proces vědci nazývají neurogenezí a jedná se o průlomové objevení, které nám mnohé objasnilo. Mozek dokáže opravdu vytvářet neustále nové a nové neurony. Pokud tedy budete svůj mozek pravidelně trénovat například pomocí již jednou zmíněných her, stane se vaše mysle efektivnější, flexibilnější a výkonnější. Každodenní pracovní úkony se tak pro vás stanou lépe zvládnutelnými a předejdete také celé řadě závažných mozkových onemocnění.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *