3 muži, kteří letos vyhrají Chelsea titul

  1. Antonio Conte

Když Roman Abramovich na začátku sezony přivedl k týmu temperamentního italského trenéra, mnoho fanoušků klubu nevědělo, jaký si utvořit názor. Na jednu stranu Conte vyhrál s Juventusem 3 tituly v řadě, ale zvládne se popasovat s velkými trenérskými jmény v nabité anglické lize? Nutno uznat, že Conte měl poměrně pomalý rozjezd, který korunovala prohra s městským rivalem z Arsenalu 3:0. Následnou změnou rozestavení ale italský trenér vzal všem vítr z plachet. Vyhrál 13 (!) utkání v řadě a usadil se na prvním místě tabulky. Od té doby Chelsea až na pár výjimek prakticky neklopýtla a stále se drží na vrcholu ligy. Tým kráčí směle za titulem hlavně díky italskému koučovi.

  1. Diego Costa

Druhým mužem, který táhne londýnský klub za prvenstvím v lize je Diego Costa. Naturalizovaný Španěl je i přes momentální menší úpadek formy se 17 góly 4. nejlepším střelcem ligy a stále je ve hře o krále střelců Premier League. Oproti minulé sezoně, kdy se spíše soustředil na provokace soupeřů a šarvátky na hřišti působí jako znovuzrozený a právě jeho góly pomáhají Chelsea k důležitým bodům. Jeho jméno je hlasitě spojováno v souvislosti s letním odchodem, ale nejeden fanoušek Chelsea doufá, že k ničemu takovému nedojde.

  1. N’Golo Kanté

Třetím, nicméně nikoliv posledním mužem, který má na tažení Chelsea velký podíl, je N’Golo Kanté. Hráč, kterého si přivedl přímo Antonio Conte předvádí v modrém dresu konzistentní a neúnavné výkony. Patří k nejlepším defenzivním záložníkům v lize a i díky němu má Chelsea momentálně druhou nejlepší obranu v lize (po Tottenhamu). Kanté byl jedním z hlavních tahounů Leiceteru v jeho zázračné cestě za titulem. A nyní patří také k hlavním osobám londýnského klubu. Zda jej ale dostane až na pomyslné piedestal ligy se dozvíme nejpsíše až v květnu.

Jakub Š

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient